Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bombardamente în Ucraina chiar în noaptea de Revelion. Cel puțin un om a murit, iar mai mulți au fost răniți

Anul 2023 a început în Ucraina cu un nou atac cu rachete. Imediat după miezul nopții, mai multe explozii s-au auzit în Kiev, capitala statului ucrainean, iar autoritățile au emis alertă de atac aerian pentru întreaga țară.

La doar o jumătate de oră de la intrarea în noul an, la Kiev au început să sune sirenele. Au urmat mai multe explozii. De Revelion, străzile capitalei Ucrainei au fost pustii, pe măsură ce armata rusă își continua atacul lansat pe parcursul zilei de 31 decembrie. Totuși, mai mulți oameni au ieșit la balcoane și au strigat “La Mulți Ani” și “Glorie Ucrainei”.

Putin a sărbătorit Revelionul cu șampanie, în timp ce militarii ruși bombardau Ucraina

Dacă la Moscova Vladimir Putin a marcat începutul anului 2023 cu un pahar de șampanie, fiind înconjurat de soldați, - la Kiev, președintele Volodimir Zelenski le-a mulțumit ucrainenilor pentru eforturile pe care le fac în timp de război.

„Vreau să le urez tuturor un singur lucru – victorie. Acesta este principalul lucru. O dorință pentru toți ucrainenii. Anul acesta să fie unul al întoarcerii, al revenirii oamenilor noștri”, a declarat Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei.

În urma atacurilor cu rachete din noaptea de Revelion, cel puțin un om a murit, iar alți zeci au fost răniți. În Kiev, dar și în alte orașe mari, au fost înregistrate pene de curent.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE