Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Ucraina se pregătește pentru noi atacuri. Rusia va anunța o nouă campanie de mobilizare

Publicat de: Euronews

Federația Rusă pregătește o nouă campanie de mobilizare a rezerviștilor, pentru a continua agresiunea împotriva Ucrainei. Potrivit ministrului ucrainean al Apărării, Alexei Reznikov, campania ar putea fi inițiată imediat după sărbătorile de iarnă. Informațiile nu au fost confirmate și de autoritățile ruse. Anterior, Rusia a mobilizat 300 de mii de rezerviști.

În prezent, cele mai grele lupte se dau în regiunea Donbass, în special, în zona orașului Bahmut. Armata ucraineană, care se bazează pe ample operațiuni de recunoaștere aeriană, spune că trupele ruse din zonă sunt deja epuizate de luptele intense. Informațiile din prima linie sunt furnizate în timp real de o unitate de elită ce operează o flotă de drone de recunoaștere. Și președintele ucrainean a anunțat că armata ucraineană reușește ssă-și mențină pozițiile în Donbass, iar în unele zone chiar avansează.

„În acest an, am reușit nu doar să ne păstrăm apărarea aeriană, dar am făcut-o mai puternică ca niciodată. Iar în noul an, apărarea aeriană ucraineană va deveni și mai puternică, chiar mai eficientă. Apărarea aeriană ucraineană poate deveni cea mai puternică din Europa, garant de securitate nu numai pentru țara noastră, dar și pentru întregul continent”, a declarat Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei.

Armata ucraineană își întărește capacitățile de apărare și în zona frontierei cu Belarus. Unitățile de apărare teritorială, dar și cele de grăniceri desfășoară antrenamente pentru îmbunătățirea abilităților de luptă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE