Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Moscova recunoaște pierderile grele de pe front. Autoritățile de la Kiev se așteaptă la noi atacuri cu rachete și drone kamikaze

Ministerul rus al Apărării a recunoscut pierderile importante înregistrate pe frontul din Ucraina, dar nu confirmă cifrele vehiculate de partea ucraineană. Totodată, autoritățile de la Kiev se așteaptă ca Rusia să continue atacurile cu drone kamikaze și rachete.

Mai multe surse media din Ucraina au publicat imagini cu o clădire distrusă în localitatea Makiivka ocupată de armata rusă, în care s-ar fi aflat soldați ruși în seara de Revelion. În timp ce Kievul susține că aproape 400 de militari ruși au murit în timpul atacului, Moscova vorbește de pierderi mult mai mici.

Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării: „Ca urmare a unui atac cu patru rachete asupra punctului de dislocare temporară au murit 63 de militari ruși. Rudele și apropiații soldaților morți vor beneficia de tot sprijinul și ajutorul necesar.”

Indiferent de cifrele vehiculate de ambele tabere, atacul, care este unul dintre cele mai puternice asupra trupelor ruse din Ucraina, ar putea afecta moralul soldaților ruși. În ultimele zile, armata ucraineană și-a intensificat bombardamentele asupra orașului Donețk ocupat de ruși. Asta după ce Rusia a provocat o adevărată ploaie de rachete în marile orașe ucrainene.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: „Deținem informații că Rusia plănuiește un atac pe termen lung cu drone kamikaze Shahed. Miza este să ne epuizeze. Să epuizeze oamenii noștri, apărarea noastră aeriană și sectorul nostru energetic.”

Bombardamentele armatei ruse asupra Kievului au continuat. Au fost avariate obiective energetice, iar mai multe cartiere din oraș au rămas fără curent electric și căldură.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE