Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucraina: Bilanţul loviturii asupra oraşului Makiivka urcă la 89 de morţi, anunţă Moscova

Bilanţul loviturii ucrainene din seara Anului Nou asupra unei clădiri unde staţionau soldaţi ruşi la Makiivka, în estul Ucrainei, a urcat la 89 de morţi, a anunţat marţi seară Ministerul rus al Apărării, citat de AFP.

"Numărul camarazilor noştri morţi a ajuns la 89", a declarat generalul Serghei Sevriukov într-un comunicat video publicat de Ministerul rus al Apărării.

Au fost descoperite corpuri noi în ruine, a explicat el.

"În prezent, o comisie efectuează o anchetă asupra împrejurărilor" atacului, a adăugat el.

"Dar este deja clar că principala cauză (...) o reprezintă pornirea şi utilizarea masivă de către personal a telefoanelor mobile în raza de acţiune a armelor inamice, contrar interdicţiei", a subliniat generalul.

Fapt rar, Ministerul rus al Apărării rus a recunoscut luni că 63 de militari au fost ucişi într-un atac ucrainean în seara Anului Nou asupra unei clădiri unde ei staţionau în Makiivka, oraş aflat sub ocupaţie rusă în regiunea Doneţk, a cărei anexare a fost revendicată de Moscova. Kievul a evocat un bilanţ mai mare.

Marţi, în Rusia au avut loc adunări publice pentru a aduce un omagiu soldaţilor ucişi. Moartea lor a provocat un şoc care a declanşat un val de critici la adresa armatei, mai scrie AFP.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE