Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Erdogan, solicitare către Putin. Președintele turc a cerut o „încetare unilaterală a focului” în Ucraina

Recep Tayyip Erdogan a discutat joi cu omologul său Vladimir Putin. Președintele Turciei i-a transmis șefului de stat rus că eforturile de pace în războiul ruso-ucrainean ar trebui să fie susţinute de o încetare unilaterală a focului şi de o „viziune privind o soluţie corectă”.

Cei doi au mai avut o discuție legată de coridorul pentru cereale creat pe Marea Neagră.

Erdogan i-a spus liderului de la Kremlin că este nevoie de paşi concreţi pentru a elibera regiunea de la frontiera siriană de militanţii kurzi.

Rusia a lansat în 24 februarie o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că desfăşoară o „operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina.

Un fost general NATO prezice un armistiţiu în Ucraina în 2023

Un armistiţiu în războiul declanşat de Rusia împotriva Ucrainei poate fi aşteptat în 2023 sau chiar la jumătatea acestui an, a declarat un fost general al armatei germane şi al NATO, relatează luni DPA.

„Mă aştept să se întâmple la vară, când ambele părţi vor spune că războiul nu duce nicăieri”, a declarat Hans-Lothar Domröse pentru grupul media Funke. Cea mai probabilă perioadă pentru apariţia unui astfel de impas este între lunile februarie şi mai, a spus el.

„Acela va fi momentul pentru negocierea unui armistiţiu”, a spus Domrose, care a deţinut poziţii de rang înalt în cadrul forţelor internaţionale din Afganistan şi mai târziu în structurile de comandă ale NATO în Europa.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE