Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Purtarea măștilor, din nou obligatorie în spitalele din Spania. Cazurile de COVID, în creștere

Spania a anunțat luni că purtarea măștilor de protecție în interiorul unităților sanitare redevine obligatorie. Măsura va intra în vigoare începând cu 10 ianuarie, după ce cazurile de gripă și COVID au crescut semnificativ în perioada sărbătorilor.

Măsura este necesară pentru a proteja pacienții și profesioniștii din domeniu, spune ministrul Sănătății al Spaniei, Monica Garcia.

"Este o măsură de bun simţ, susţinută ştiinţific şi acceptată pe scară largă de către public", a mai declarat ea.

Unde va trebui purtată masca

Mai multe regiuni din Spania, inclusiv Andaluzia, a votat împotriva reintroducerii măștii obligatorii. Alte regiuni au sugerat extinderea măsurii și în farmacii.

Ministerul Sănătății a acordat 48 de ore instituțiilor locale să transmită propunerile.

Cinci regiuni spaniole au anunțat deja de săptămâna trecută reintroducerea obligativității purtării măștilor în unitățile sanitare.

Autoritățile din Valencia, Catalonia și Murcia vor impune purtarea măștilor în spitale, centre de sănătate și centre de urgență de asistență primară, scrie Euronews.com.

Cazurile de gripă au crescut cu 75% în Spania

În ultima săptămână a anului 2023, cazurile de gripă au crescut cu 75% în Spania, cu 4.383 de cazuri la 100.000 de locuitori, potrivit datelor publicate de institutul de sănătate din Spania Carlos III.

Acest lucru a fost vizibil în centrele medicale, unde spitalizările au crescut cu 60% într-o săptămână, conform datelor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE