Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Primul caz de paralizie a corzilor vocale la o adolescentă, ca simptom în urma infectării cu coronavirus

Medicii din Boston spun că este posibil să fi descoperit unul dintre cele mai neobișnuite simptome ale bolii COVID. Mai precis, coronavirusul a paralizat corzile vocale ale unei adolescente de 15 ani.

Pacientei i s-a făcut o traheostomie, cu alte cuvinte i s-a introdus un tub în trahee pentru a putea respira. A reușit să scoată tubul exact la timp, pentru balul de absolvire a liceului, notează Daily Mail.

Adolescenta a avut probleme de respirație și de vorbire, după ce s-a infectat cu coronavirus

Tânăra de 15 ani, care nu avea probleme de sănătate, a ajuns la Spitalul de Urgențe din Massachusetts la două săptămâni după ce s-a îmbolnăvit cu coronavirus. Ea prezenta dificultăți de a respira și de a vorbi.

Medicii i-au examinat gâtul cu un endoscop și au descoperit că ambele corzi vocale erau paralizate.

După o serie de examinări, inclusiv teste de sânge, de vorbire și consult psihiatric, medicii nu i-au găsit o altă explicație decât infecția ei recentă cu virusul SARS-CoV-2.

Terapia logopedică nu a ajutat la ameliorarea simptomelor, așa că specialiștii i-au efectuat o traheostomie pentru a-i îmbunătăți problemele de respirație.

Fata a fost dependentă de tub timp de peste un an, dar medicii au  reușit să-l scoată exact la timp pentru balul de absolvire a liceului.

Disfuncția nervilor după o infecție virală este o cauză cunoscută a paraliziei corzilor vocale, au spus medicii. Au mai existat cazuri de paralizie la una sau la ambele corzi vocale la adulți, ca o complicație a bolii Covid, însă acesta este primul caz descoperit la un adolescent. În mod normal, doctorii nu se așteptau ca simptomul să apară și la tinerii sănătoși.

„Având în vedere cât de comun este acest virus, această complicație ar trebui luată în considerare la orice copil care se confruntă cu probleme de respirație, de înghițire și vorbire, imediat după diagnosticul pozitiv cu coronavirus”, spun specialiștii.

Aspectul este destul de important, mai ales că simptomele pot fi confundate, iar diagnosticul poate fi pus greșit, ca de exemplu, pentru astm.

Cazul a apărut, inițial, în revista Pediatrics.

Cele mai comune simptome ale infecției cu coronavirus se numără și pierderea gustului și a mirosului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE