Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Protestele iau amploare în Serbia. Studenții amenință cu blocarea drumurilor, iar liderii opoziției sunt în greva foamei

Protestatarii au venit din nou la Belgrad pentru a manifesta față de neregulile semnalate în timpul alegerilor. Studenții amenință că vor bloca drumurile, iar liderii opoziției sunt în greva foamei de 10 zile.

Sute de manifestanți ai opoziției sârbe protestat din nou față de rezultatele alegerilor recente din țară, pe care opoziția nu le consideră valide. Studenții au amenințat că vor bloca timp de 24 de ore străzile capitalei Belgrad, dacă președintele Aleksandar Vucic nu le satisface revendicările cu privire la organizarea unui nou scrutin.

Bojan Brkic, jurnalist Euronews: ”Oamenii care ies în stradă trag un semnal de alarmă către Uniunea Europeană și Statele Unite pentru a recunoaște neregulile întâlnite în timpul alegerilor de săptămâna trecută”.

Alianța a cerut Uniunii Europene să verifice rezultatele

Visnja Samoukovic, protestatar: ”Ca în fiecare seară, sunt aici pentru că susțin protestul față de furtul alegerilor, o situație cu adevărat anormală pe care sper că vom reuși să o internaționalizăm și să informăm lumea, în special Europa și Statele Unite, că aici se întâmplă ceva foarte neobișnuit.”

Krsto Martinovic, protestatar: ”Mă aștept ca această nebunie să înceteze. Ce se vă întâmpla, vom vedea, vom continua să luptăm.”

Reprezentanții organizației ”Serbia împotriva violenței” au declarat că nu vor recunoaște rezultatele alegerilor și au cerut în schimb ca votul să fie anulat. De asemenea, aceștia au cerut să se organizeze din nou alegeri libere și corecte. Săptămâna trecută, alianța a cerut Uniunii Europene să verifice rezultatele, după ce observatorii internaționali au declarat că votul s-a desfășurat în ”condiții incorecte la scară largă”. Partidul Progresist Sârb, care a câștigat alegerile, a negat fraudarea votului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE