Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Manifestații împotriva antisemitismului în Germania și Belgia

Mii de oameni au manifestat în Germania și în Belgia împotriva antisemitismului. Pericolul terorist a crescut pe fondul războiului din Orientul Mijlociu, iar în marile orașe din Europa au avut loc mai multe incidente antisemite.

Protestatarii din Berlin și Bruxelles au vrut să le transmită evreilor că nu sunt singuri.

Mii de oameni au ieșit în stradă, în Bruxelles, pentru a transmite un mesaj de solidaritate evreilor din Israel.

Joël Rubinfeld, președintele Ligii belgiene împotriva antisemitismului: Suntem aici pentru că există o creștere uriașă a antisemitismului în Belgia. După atacul din 7 octombrie, creșterea este de peste o mie de procente. Vrem să le transmitem evreilor din Belgia că nu sunt singuri.

Participantă la protest: Situația este îngrijorătoare în întreaga Europa. Vedem ascensiunea extremei drepte, atacurile. Să-ți fie frică să spui că ești evreu, să ascunzi acest acest lucru. E o situație rușinoasă.

În Berlin, peste 3.000 de oameni au participat la un marș împotriva antisemitismului. Oamenii au scandat ”Nu din nou”, referindu-se la Holocaust și la crimele comise de naziști. În paralel, în capitala Germaniei a fost organizată și o manifestație pentru susținerea palestinienilor.

Serviciul german de securitate internă a avertizat că izbucnirea conflictului dintre Israel și Hamas a alimentat un risc crescut de atacuri teroriste. De la începutul lunii octombrie au fost înregistrate mai multe incidente antisemite, iar autoritățile germane sunt în alertă. La fel se întâmplă și în alte mari orașe din Europa în care locuiesc comunități numeroase de palestinieni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE