Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Danemarca mobilizează Armata. Vrea să protejeze obiectivele israeliene din Copenhaga

Ministrul danez al Apărării a anunțat că Armata va fi mobilizată în Danemarca, în sprijinul Poliției pentru a consolida măsurile de securitate în zona obiectivelor "evreieşti şi israeliene" din capitala Copenhaga.

"Situaţia din Israel şi Gaza pune o mare presiune asupra resurselor Poliţiei. În acest context, s-a decis (...) ca forţele armate să sprijine monitorizarea siturilor evreieşti şi israeliene din Copenhaga", cum ar fi sinagoga sau ambasada Israelului, a declarat duminică ministrul Apărării, Troels Lund Poulsen, potrivit agenției France Presse, citată de Agerpres.

Militarii vor fi dislocați începând de miercuri, 6 decembrie, pentru o perioadă nedeterminată. Situaţia va fi reevaluată cu regularitate, a anunțat Ministerul danez al Apărării pe site-ul său.

Ministrul danez al Justiției: ”Conflictul din Orientul Mijlociu a condus la o creştere complet inacceptabilă a antisemitismului”

În Danemarca au avut loc mai multe demonstrații ca urmare a reacție la războiul declanșat de Israel împotriva grupării Hamas în Fâșia Gaza. Mai multe exemplare ale Coranului au fost incendiate în timpul protestelor, incidente ce au îngreunat misiunea Poliției daneze.

"Ne aflăm într-o situaţie în care ameninţarea teroristă care cântăreşte asupra Danemarcei este gravă. Conflictul din Orientul Mijlociu a condus la o creştere complet inacceptabilă a antisemitismului şi a insecurităţii în rândul evreilor din Danemarca", a precizat ministrul Justiţiei, Peter Hummelgaard, conform sursei citate.

Comunitatea evreiască din Danemarca numără între 6.000 şi 8.000 de persoane, potrivit datelor Utrikespolitiska institutet, un institut de cercetare independent.

Întrebat de AFP dacă o măsură asemănătoare va fi aplicată și pentru siturile musulmane din ţară, Ministerul danez al Apărării nu a oferit un răspuns imediat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE