Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Protest pentru respectarea drepturilor comunității LGBTQ în Serbia

Publicat de: Euronews

Zeci de oameni au protestat în Serbia și au cerut ca drepturile minorităților sexuale să fie respectate. Organizatorii manifestației au reclamat o creștere a crimelor motivate de homofobie și au cerut autorităților să ia atitudine.

Consolidarea drepturilor persoanelor LGBTQ

Luna trecută, în Serbia au avut loc patru incidente în care persoane cu orientări sexuale netradiționale au fost agresate. Protestatarii s-au adunat într-un parc din Belgrad, unde un bărbat a fost înjunghiat în urmă cu două săptămâni.

”Ne aflăm aici din cauza unui eveniment oribil, pentru a reaminti instituțiilor să se trezească și să înceapă să-și facă treaba. Arestările sunt doar o parte a acestui proces. Înseamnă foarte mult, dar ar trebui să fie doar începutul. Cineva a fost bătut pentru că iubește, iar acest lucru este inacceptabil,” a declarat o femeie.

Serbia este o țară conservatoare, chiar dacă este condusă de o lesbiană care deține al treilea mandat de prim-ministru. Autoritățile s-au angajat să consolideze drepturile persoanelor LGBTQ, în contextul în care Serbia dorește să devină membră a Uniunii Europene, dar hărțuirea și violența împotriva reprezentanților minorităților sexuale continuă să existe. Potrivit unui ONG care militează pentru respectarea drepturilor minorităților sexuale, din august anul trecut, în Serbia au fost înregistrate 68 de incidente motivate de homofobie și transfobie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE