Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marșul diversității la Timișoara. Sute de persoane au participat la Pride

Opt sute de membri ai comunității LGBTQ+ au participat la primul marș Pride din Timișoara. Pe ritmuri de muzică, și-au cerut drepturile în mod pașnic, apoi s-au retras la o petrecere în parc. O paradă a diversității va avea loc weekendul viitor și la București.

Cu pancarte și bannere, participanții la marșul pride au străbătut centrul Timișoarei pe ritmuri de muzică.

Steagurile și umbrelele în culorile curcubeului le-au ținut multora umbră sub soarele arzător.

Canicula nu le-a permis membrilor comunității LGBTQ+ să stea prea mult pe străzi. A fost un marș scurt, care s-a terminat cu o petrecere în parcul Regina Maria. Unii nu au mai suportat căldura și s-au răcorit direct în fântână.

Aici suntem liberi toți”

„Mă bucur ca s-a organizat, se simte energia pozitivă peste tot. Sincer, nu mă așteptam să fie atât de plăcut, de frumos. Dar mă bucur că lumea este atât de binevoitoare”, aici suntem liberi toti, spune un participant la paradă.

„Sunt membru al comunității și aș putea transmite că iubirea învinge, orice ar fi”, este mesajul unei participante.

Eveniment lipsit de incidente

A fost un marș fără incidente, spre deosebire de Iași Pride, în urmă cu o lună, unde participanții la eveniment au avut parte de fumigene și ouă aruncate de contestatari.

Alex Meszaros, organizator: „Pride-ul este un protest, pentru drepturile pe care nu le avem, pentru drepturile pe care le vrem, pentru drepturile pentru care trebuie să ne luptăm, să ni le revendicăm și să putem să beneficiem de același tratament din partea statului.”

Marșuri ale diversității au loc în întreaga Europă. Au început în mai la Vilnius, Lituania și au continuat cu Roma, Varșovia, Kiev și Koln. În al doilea weekend al lunii iulie va avea loc și parada Bucharest Pride.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE