Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Paradă LGBTQ în Israel. Zeci de mii de oameni au făcut apel la egalitate

Zeci de mii de oameni au participat vineri la Parada Pride de anul acesta din Tel Aviv. Aceștia și-au exprimat susținerea față de comunitatea LGBTQ și au făcut apel la egalitate și toleranță. Evenimentul este cea mai mare reuniune de acest fel din regiunea Orientului Mijlociu.

Sărbătoarea a fost reluată anul trecut, atunci când o mare parte din restricțiile sanitare cauzate de pandemia de Covid 19 au fost ridicate în Isarel. Anul acesta parada s-a bucurat și de participarea turiștilor străini.

Tot mai mulți participanți

Numărul participanților a crescut de la an la an, astfel încât autoritățile au mutat evenimentul de pe promenada litoralului, într-un loc mai accesibil și mai mare.

„Recomandăm tuturor din întreaga lume să vină să sărbătorească cu noi, la Tel Aviv anul acesta, anul viitor, este cel mai tare loc. Veniți la Tel Aviv, ura, veniți la sărbătoare. Multă distracție, multe drepturi. Toți aici sunt egali”, au spus doi participanți la Parada Pride.

Israel, bastion al egalității

Autoritățile israeliene au fost foarte preocupate de felul în care vor gestiona parada. Anul trecut au murit 45 de evrei ultra ortodocși, în timpul unei busculade. Acesta a fost cel mai mare dezastru civil din istoria Israelului. Însă oamenii continuă să vină și consideră țara un bastion al egalității.

 „Este important să fim vizibili și să facem pe toată lumea să știe că este normal, și să sărbătorim toate realizările pe care homosexualii din Tel Aviv și din Israel le-au obținut până acum”, a spus o altă participantă la paradă.

Israelul este un bastion rar al toleranței pentru comunitatea LGBTQ din Orientul Mijlociu, conservator, unde homosexualitatea este considerată tabu și este interzisă în unele locuri. Oamenii din această comunitate fac parte din armata și parlamentul țării, iar actualul ministru al sănătății a declarat că este homosexual.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE