Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Moda asiatică, mai îndrăzneață și mai colorată. A devenit virală pe rețelele de socializare

Publicat de: Diana Drăgotescu

Dacă înainte ne inspiram din fashionul de peste Ocean, acum suntem cu ochii pe Asia.

Creatorii de modă asiatici și street-wearul din China au devenit virali pe Tik Tok și au adunat peste 1,6 miliarde de vizualizări.  

Videourile cu locuitori din Beijing și Sanghai, care poartă outfituri extravagante, au luat cu asalt rețelele de socializare. Internauții au lăsat mii de comentarii în care laudă stilul vestimentar și spun că asiaticii par veniți direct de pe podium.  

Moda asiatică, mai îndrăzneață și mai colorată

Spre deosebire de moda occidentală, asiaticii aleg piese vestimentare îndrăznețe, fie în culori puternice sau all black, logouri vizibile și combinații unice. Tinerii se inspiră și din personaje anime sau aanga iar deseori bărbații sunt machiați și poartă tocuri.

Unii dintre cei mai cunoscuți designeri de haute-couture provin și ei din Asia. De altfel, mătasea, unul dintre cele mai căuate și dorite materiale, a fost descoperită tot în Asia.

Issey Miyake este unul dintre cei mai cunoscuți designeri japonezi, care a introdus moda reiatului și a popularizat-o în Occident. A început muncind la casa de modă Givenchy iar mai apoi, în anii ‘80 și-a deschis propriul studio.

Vera Wang, Kenzo și Yoshi Yamamot sunt printre cei mai cunoscuți creatori asiatici

Vera Wang, Kenzo și Yoshi Yamamoto sunt și ei printre designerii asiatici care au luat cu asalt lumea modei.

O rochie de mireasă Vera Wang ajunge la mii de euro și poate fi cumpărată abia în urma unei lungi liste de așteptare. Printurile Kenzo au luat cu asalt Hollowoodul, care a îndrăgit imediat piesele colorate, cool are brandului. Yamamoto, cunoscut pentru colecțiile all black și designul futurist, a popularizat kimonourile în întreaga lume și a stârnit interesul oamenilor pentru moda japoneză.

În Japonia găsim și cele mai scumpe materiale. O pereche de blugi Momotaro, considerați a fi făcuți din cel mai fin material, te va costa peste 2.000 de dolari. De ce? Sunt folosiți pigmenți naturali, în loc de culori sintetice, cum găsim în majoritatea blugilor iar cusătura este cu mult mai puternică, făcută în stil tradițional japonez. Fiecare pereche de blugi este hand-made si cusută cu mare grijă. 

 

 

Taguri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE