Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marș LGBT în Capitală. Activiștii nu sunt de acord cu un proiect de lege care interzice informațiile despre comunitate în școli si mass-media

Publicat de: Mirabela Vasile

Sâmbătă după-amiază, în centrul Capitalei, a avut loc un marș de protest organizat de comunitatea LGBTQ+.

Activiștii sunt nemulțumiți de prevederile unui proiect de lege, inițiat de mai mulți parlamentari UDMR, care vrea să interzică informațiile despre homosexualitate în școli, internet și mass-media.

Acestea cer, de asemenea, parlamentarilor să aprobe legea parteneriatului civil.

Marșul de protest care se va încheia în fața Guvernului se desfășoară sub devizele #NuInterzicețiIubirea și #VremDrepturiEgale!

Într-o postare despre importanța parteneriatelor civile, Vlad Viski, directorul executiv al asociației Mozaiq, a scris:

„Imaginează-ți că partenerul tău de 10 ani moare și tu ești pus în situația următoare: familia lui îți dă 3 zile să părăsești casa în care ați locuit împreună în ultimul deceniu, tu nu mai ai dreptul să-l vezi, iar accesul la înmormântare îți este interzis.

Ultima dată când l-ai văzut v-ați certat pe cine duce gunoiul. Omul respectiv, iubirea vieții tale, dispare într-o secundă. Ești al nimănui, aruncat în stradă, fără să poți să atingi corpul persoanei iubite pentru un ultim sărut.

Asta se poate întâmpla unei persoane LGBT în absența parteneriatului civil. Azi, cuplurile formate din persoane de același sex nu beneficiază de niciun drept: moștenire, separația bunurilor, dreptul de vizită/decizii în spital, asigurare medicală comună, pensie, absolut nimic”., se arată în postare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE