Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Prințul Paul al României nu va fi extrădat din Franța. Decizia, definitivă după ce instanța invocă un viciu de procedură

Paul Philippe al României rămâne în Franța. Instanța a refuzat extrădarea lui pe motiv de viciu de procedură. Decizia este una definitivă.

Tribunalul francez a motivat decizia invocând compunerea nelegală a completului de judecată de la noi din țară, spune Alina Gorghiu, ministrul român al justiției, într-un răspuns pentru EURONEWS.

Mai exact, faptul că unul dintre judecători nu ar fi depus jurământul la învestirea în funcție.

Ministrul Justiției a transmis că se caută o soluție pentru a repune în discuție această cauză, iar dacă va fi identificată, vor fi reluate demersurile pentru extrădare.

În iunie 2022, Paul Philippe al României a fost reținut de polițiștii francezi după ce era dat în urmărire pentru a executa o pedeapsă cu închisoarea.

În decembrie 2020, Paul Philippe al României a fost condamnat definitiv la 3 ani și 4 luni de închisoare pentru trafic de influență și luare și dare de mită, în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa.

Răspunsul Ministrului Justiției în cazul fugarului Paul Philippe al României

Procurorul de caz a declarat recurs, însă nu a motivat în termen calea de atac, așa că a fost decăzut din termen, iar hotărârea primei instanțe a rămas definitivă.

Magistratul de legătură și instanța de executare caută o soluție pentru a repune în discuție această cauză. În măsura în care se identifică, vom relua demersurile.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE