Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Prințul Paul, prins de polițiști la Paris. Are de executat 3 ani și 4 luni închisoare în Dosarul Fermei Băneasa

Paul al României a fost prins de poliție în capitala Franței, în urma cooperării dintre Poliția Română și autoritățile din Hexagon. Era pe stradă și a prezentat un pașaport britanic atunci când a fost luat la întrebări de jandarmii din cadrul Serviciului de combatere a criminalității comise de infractori ambulanți.

Paul-Philippe al României a fost dus direct în arest. În acest moment se desfășoară procedurile în vederea predării acestuia, către România

Paul al României, de negăsit din decembrie 2020

”La data de 17 decembrie 2020, Curtea de Apel Brașov a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 42 din 17.12.2020 împotriva numitului AL ROMANIEI PAUL-PHILIPPE, 72 ani, fiind condamnat la 3 ani și 4 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de cumparare de influență si complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice.”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Anchetatorii au argumentat că autointitulatul prinț s-a folosit ilegal de calitatea de moștenitor al averii bunicului său şi a revendicat proprietăţi precum Ferma Regală de la Băneasa, ce aparţineau Domeniilor Coroanei.

În respectivul dosar, Remus Truică a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şapte ani închisoare cu executare.

Omul de afaceri a fost trimis în judecată de DNA pentru constituire de grup infracţional organizat, trafic de influenţă, spălare de bani, complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită; iar prinţul Paul pentru cumpărare de influenţă şi spălare de bani, ambele în formă continuată.

Conform DNA, Paul Philippe Al României a cumpărat influenţa pe care Truică o avea asupra diferiţilor funcţionari de la instituţiile publice care deţineau cele două proprietăţi.

Paul al României a fugit din țară înainte de sentinţă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE