Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicușor Dan, după ce a fost filmat traversând, cu fiica în brațe, printr-un loc nepermis: „Chiar dacă m-am asigurat, gestul nu e scuzabil”

Nicușor Dan a reacționat, miercuri, după ce în spațiul public a apărut o filmare în care acesta apare traversând, cu fetița în brațe, printre mașini. Primarul Capitalei și-a recunoscut greșeala.

„Zilele trecute am făcut o greșeală, traversând strada printr-un loc nepermis, cu fetița în brațe. Chiar dacă m-am asigurat, gestul nu e scuzabil.

Totuși, faptul că există oameni care mă filmează în viața privată și că un sindicat al polițiștilor n-are altă treabă decât să promoveze filmarea cu mine înseamnă că am deranjat anumite grupuri de interese”, se arată într-un mesaj postat miercuri de primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Filmarea în care primarul Capitalei apare traversând neregulamentar a fost publicată pe Facebook de Sindicatul Europol și a stârnit numeroase reacții.

Din imaginile publicate se vede cum Nicușor Dan merge pe trotuar cu fiica sa, iar înainte de a se angaja în traversarea unei străzi aglomerate, prin loc nepermis, ridică fetița în brațe. În același timp, primarul vorbește la telefonul mobil. După ce face câțiva pași, e nevoit să revină pe marginea drumului din pricina aglomerației. Ignorând pericolul, Nicușor Dan o apucă totuși printre mașini, îndreptându-se spre un bancomat.

„Nicușor își pune în pericol copilul traversând printre mașini. Dan își învață copilul să respecte regulile. Nicușor dă un exemplu prost copilului, învățându-l să încalce legea. Fii ca Dan, nu face ca Nicușor!”, a transmis Europol pe contul de Facebook.

Nicușor Dan scapă fără sancțiune

Brigada Rutieră a reacționat și ea la imaginile apărute în spațiul public. „În referire la imaginile video apărute în spațiul public, facem următoarele precizări:

În conformitate cu prevederile art. 109 alin. 1 și 2 din OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, cu modificările și completările ulterioare, constatarea contravențiilor la regimul circulației pe drumurile publice se face în două modalități: fie direct, de către polițistul rutier, situație în care fapta contravențională este percepută prin propriile simțuri, fie cu ajutorul mijloacelor tehnice certificate sau mijloacelor tehnice omologate și verificate metrologic, iar în ambele situații agentul constatator încheie un proces-verbal de constatare a contravenției.

Având în vedere prevederile legale menționate anterior, prin raportare la situația apărută în spațiul public, facem precizarea că fapta nu a fost constatată într-una dintre modalitățile prevăzute expres de legislația rutieră în vigoare”, se arată în reacția oficială a Brigăzii Rutiere.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE