Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Prințul Charles, în România. Moștenitorul coroanei britanice s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă

Prințul Charles se află miercuri, 25 mai, în vizită în România. Programul moștenitorului coroanei britanice include întâlniri cu MS Margareta, Custodele Coroanei, președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă, informează Agerpres.

UPDATE 20:05 Premierul Nicolae Ciucă și Prințul Charles au discutat despre securitatea României

Premierul Nicolae Ciucă și Prinţul Charles de Wales au discutat astăzi, la Palatul Victoria, despre situaţia de securitate a României în contextul invaziei ruse în Ucraina, precum şi despre politicile ţării noastre în domeniul energiei verzi şi regenerabile.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, principalele preocupări ale Alteţei Sale Regale au vizat ameninţarea la adresa securităţii alimentare a lumii, generată de blocarea porturilor Odesa şi Nikolaev de către trupele ruse.

Premierul Nicolae Ciucă a făcut o prezentare extinsă a eforturilor României de susţinere în toate modurile a Ucrainei: primirea şi găzduirea refugiaţilor, susţinerea cetăţenilor ucraineni strămutaţi intern şi a celor care îşi apără ţara și susţinerea exporturilor ucrainene de cereale, notează Agerpres. Totodată, şeful Guvernului de la Bucureşti a prezentat analiza privind situaţia militară de pe teren din Ucraina şi perspectivele şi ameninţările generate în regiunea Mării Negre.

UPDATE 17:50 Prinţul Charles, la centrul pentru refugiaţi ucraineni de la Romexpo

Prinţul Charles de Wales vizitează, miercuri, centrul pentru refugiaţi ucraineni organizat de autorităţile române la Romexpo. Alteţa Sa Regală este însoţit de Custodele Coroanei române, Margareta.

La intrarea în centrul de refugiaţi, cei doi au fost întâmpinați de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

UPDATE 17:10 Prinţul Charles, primit de Custodele Coroanei române, MS Margareta

Prinţul Charles al Marii Britanii a fost primit de Custodele Coroanei române, Majestatea Sa Margareta, la Palatul Elisabeta. În cursul după-amiezii, însoţit de Custodele Coroanei române, Prinţul de Wales va vizita centrul pentru refugiaţi ucraineni organizat la Romexpo, pentru a vedea răspunsul autorităţilor române la criza umanitară ucraineană.

UPDATE 17:00 Klaus Iohannis și Prințul Charles au discutat despre proiecte educaționale și schimbările climatice

Preşedintele Klaus Iohannis și Prințul Charles au discutat despre relaţiile bilaterale şi Parteneriatul strategic româno-britanic, ajutorul dat de România Ucrainei şi refugiaţilor ucraineni, despre soluţii de limitare a efectelor schimbărilor climatice şi pentru conservarea biodiversităţii, dar şi despre oportunitatea dezvoltării unor proiecte educaţionale privind schimbările climatice.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a transmis felicitări Alteţei Sale Regale cu ocazia Jubileului de Platină al Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a şi a evocat excelentele relaţii bilaterale şi Parteneriatul Strategic româno-britanic.

„Preşedintele României a subliniat rolul de liant al relaţiei bilaterale pe care îl are comunitatea de români din Marea Britanie, bine integrată şi având o contribuţie pozitivă în sectoarele esenţiale ale economiei şi ale societăţii britanice", arată sursa citată.

UPDATE 16:00 Prinţul Charles, primit de premierul României

Prinţul Charles a fost primit de premierul Nicolae Ciucă, la Palatul Victoria.

UPDATE 15:30 Prințul Charles, la Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, la Palatul Cotroceni, pe Prinţul Charles.

Prinţul Charles de Wales va avea şi o întrevedere cu premierul Nicolae Ciucă, la Palatul Victoria.

De asemenea, moştenitorul Coroanei Britanice se va întâlni, la Palatul Elisabeta, cu Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, şi cu principele consort Radu.

Prințul de Wales va vizita și centrul pentru refugiaţii ucraineni organizat la Romexpo, pentru a vedea cum au răspuns autorităţile române la criza umanitară ucraineană a ultimelor luni.

Prințul Charles a venit prima oară în România în anul 1998, când a vizitat localitățile din sudul Transilvaniei. De atunci, moștenitorul coroanei britanice vine periodic în țara noastră. El a vizitat Palatul Elisabeta în anii 2011, 2016, 2017 şi 2018.

În România, Prințul Charles deține două proprietăți: una în Valea Zălanului, judeţul Covasna, deschisă turiştilor, iar cealaltă, în satul Viscri, judeţul Braşov.

Prințul Charles a fost decorat de către președintele Klaus Iohannis în 2017, cu Ordinul Național Steaua României, în grad de Mare Cruce, recunoaștere a prețuirii activității sale în România și pentru promovarea țării în lume.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE