Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Paul al României a fost eliberat la Paris și plasat sub control judiciar

Paul al României a fost eliberat și va fi cercetat sub control judiciar la Paris, a decis Curtea de Apel din capitala Franței. Următorul termen pentru cererea sa de extrădare va avea loc pe 9 noiembrie.

Paul al României a fost prins în luna iunie de poliție în capitala Franței, în urma cooperării dintre Poliția Română și autoritățile din Hexagon. Era pe stradă și a prezentat un pașaport britanic atunci când a fost luat la întrebări de jandarmii din cadrul Serviciului de combatere a criminalității comise de infractori ambulanți.

În România, acesta are de executat 3 ani și 4 luni închisoare în Dosarul Fermei Băneasa.

Anchetatorii au argumentat că autointitulatul prinț s-a folosit ilegal de calitatea de moștenitor al averii bunicului său şi a revendicat proprietăţi precum Ferma Regală de la Băneasa, ce aparţineau Domeniilor Coroanei.

În respectivul dosar, Remus Truică a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şapte ani închisoare cu executare.

Omul de afaceri a fost trimis în judecată de DNA pentru constituire de grup infracţional organizat, trafic de influenţă, spălare de bani, complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită; iar prinţul Paul pentru cumpărare de influenţă şi spălare de bani, ambele în formă continuată.

Conform DNA, Paul Philippe Al României a cumpărat influenţa pe care Truică o avea asupra diferiţilor funcţionari de la instituţiile publice care deţineau cele două proprietăţi.

Paul al României a fugit din țară înainte de sentinţă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE