Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum va fi extrădat din Franța Prințul Paul al României

Procedura de extrădare a Prințului Paul al României, care a fost prins ieri la Paris de către poliția franceză, se va desfășurara „în mod direct” între instanța română și cea franceză, potrivit Ministerului Justiției.

„Ministerul Justiției are atribuții strict administrative (decurgând din principiul separației puterilor în stat), respectiv de a primi/transmite mandatele europene de arestare emise de către autoritățile judiciare române și străine, și de a acorda sprijin autorităților implicate în această procedură, în special în vederea facilitării comunicării. 

Ministerul Justiţiei, în calitate de autoritate centrală, nu este implicat în procedură şi nu a fost solicitat, până în prezent, în vederea facilitării comunicării de către instanțe. Ministerul Justiţiei manifestă deplină deschidere şi disponibilitate şi în acest caz, cu respectarea rolului conferit de lege şi de legislaţia unională aplicabilă”, a transmis astăzi Ministerul Justiției.

Paul al României, care nu are cetățenie franceză, deși a fost născut la Paris în anul 1948, se află, în prezent, în a doua cea mai mare închisoare din Franța, situată la sud de Paris. Aici așteaptă începerea procedurilor de extrădare, care se vor derula conform legislației franceze. 

Prințul Paul a fost depistat ieri la Paris, de către un echipaj al Jandarmeriei Naționale. Acesta a prezentat autorităților un pașaport emis în Marea Britanie, după care a fost arestat în baza mandatului european de arestare, care a fost emis de autoritățile române în baza unei hotărâri judecătorești definitive de condamnare în dosarul Ferma Băneasa.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE