Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Miliardarul Beny Steinmetz a fost eliberat, după respingerea extrădării

Miliardarul Beny Steinmetz a fost pus în libertate, după ce curtea de apel din Cipru a respins extrădarea în România. Steinmetz a fost reţinut în Cipru la sfârşitul lui august, în baza unui mandat internațional, potrivit Agerpres.

După aflarea deciziei, Steinmetz a declarat că ”încă un tribunal dintr-un stat european trimite un răspuns răsunător celor care încalcă în mod flagrant drepturile omului şi desconsideră brutal orice noţiune de stat de drept. Sunt foarte satisfăcut că mă pot întoarce în sfârşit în ţara mea, într-un astfel moment critic pentru Israel.”

Decizia tribunalului cipriot a fost unanimă şi stipulează eliberarea imediată a lui Steinmetz.

De ce a fost condamnat miliardarul?

În decembrie 2020, oamenii de afaceri israelieni Tal Silberstein şi Benyamin Steinmetz au fost condamnaţi la câte cinci ani de închisoare cu executare în dosarul "Ferma Băneasa”.

Acuzaţiile din acest dosar vizează infracţiuni comise în perioada 2006 - 2013 în diferite forme de participare, în interesul obţinerii unor bunuri de o valoare deosebită, printre care Pădurea Snagov şi Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de prinţul Paul.

Conform DNA, Remus Truică, avocatul Robert Roşu şi israelienii Tal Silberstein şi Benyamin Steinmetz au constituit, începând din noiembrie 2006, un grup infracţional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de prinţul Paul, prin oferire de bani sau bunuri persoanelor din cadrul autorităţilor şi instituţiilor care deţineau aceste proprietăţi.

Steinmetz spune că acţiunea în justiţie împotriva sa din România este motivată politic şi că ar fi fost privat de dreptul la un proces corect, scrie Reuters, amintind că mandatul emis de România a fost respins şi de Grecia şi Italia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE