Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Primăria Municipiului București renunță la serviciile firmei Kaspersky

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat astăzi într-o postare pe Facebook că Primăria Municipiului București va renunța la softurile antivirus și la toate celelalte servicii informatice furnizate de firma Kaspersky.

„Săptămâna viitoare începem tranziția către alte soluții informatice, care să ofere protecție cel puțin la nivelul curent. (...) Renunțarea e o decizie corectă, logică, având în vedere efortul național și european de limitare a influenței economice a Rusiei și, totodată, o măsură de eliminare a unui potențial risc pentru sistemele noastre informatice,” a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Acesta a menționat că Primăria Capitalei folosește produsele Kaspersky din anul 2012.

La sfârșitul lunii aprilie, a avut loc un atac cibernetic major în România. Atacurile, de tip DDoS (distributed denial of service) au blocat accesarea site-urilor mai multor instuții precum: Guvernul, Ministerul Apărării, Poliția de Frontieră, CFR Călători. Atacurile cibernetice împotriva site-urilor guvernamentale din România și asupra site-ul băncii OTP, au fost revendicate de un grup de hackeri pro-Rusia Killnet, pe un canal de comunicare de pe Telegram, potrivit surselor guvernamentale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE