Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Site-urile aeroporturilor din București, ținta unor atacuri cibernetice. Ultimul atac, în această dimineață

În ultimele zile, website-urile Companiei Naționale Aeroporturi București au fost vizate de atacuri cibernetice de tip DDoS (distributed denial of service), care au afectat funcționarea paginii www.bucharestairports.ro. Ultimul atac a avut loc în această dimineață.

“În cursul ultimelor zile, serverele care gestionează website-urile Companiei Naționale Aeroporturi București au fost supuse la atacuri cibernetice repetate.

Atacurile au fost de tip DDoS (distributed denial of service), ultimul dintre acestea afectând, în primele ore ale zile de 2 mai 2022, funcționarea website-ului bucharestairports.ro.”, se precizează într-un comunicat emis de CNAB.

Pentru câteva ore, site-ul CNAB nu a putut fi accesat, însă de la orele dimineții a fost restabilit accesul la acesta.

“Funcționarea normală a fost restabilită prin colaborarea între specialiștii CNAB și cei ai firmei care asigură găzduirea și mentenanța lui.”, mai arată documentul citat.

Atacul cibernetic nu a afectat server-ul de e-mail al Companiei Aeroporturi București și nu a generat pierderi de informații.

Cine atacă cibernetic România

Multiple site-uri guvernamentale și private din România au fost, începând de vineri, 29 aprilie, victime ale unor atacuri cibernetice de tip DDoS (distributed denial of service), inițiate de gruparea pro-rusă Killnet. Gruparea de hackeri este specializată pe atacuri DDoS, care vizează statele care susțin Ucraina. Potrivit SRI, Killnet a lansat atacuri asupra site-urilor unor instituții guvernamentale din SUA, Estonia, Polonia, Cehia, dar și asupra site-urilor NATO.

Atacurile, revendicate de gruparea pro-rusă, au avut drept obiectiv indisponibilizarea site-urilor web românești, prin supraîncărcarea acestora cu trafic din multiple surse. Printre paginile oficiale vizate de atacurile cibernetice ale Killnet în România se numără website-ul Guvernului României, al Ministerului Apărării, al CFR Călători, dar și al Directoratul Național de Securitate Cibernetică. Vizate au fost și paginile unor companii private, instituții media și financiar-bancare, precum și pagina unui partid.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE