Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Presupus atac cu drone într-o unitate militară din Transnistria. Guvernul de la Chișinău: ”Este o tentativă de a provoca frică și panică”

O dronă kamikaze ar fi atacat o unitate militară de la Tiraspol, unde a avut loc o explozie, a anunțat presa din regiunea separatistă Transnistria, citată de agenția rusă Ria Novosti.

”Astăzi a avut loc un incendiu pe teritoriul uneia dintre unitățile militare din Tiraspol în urma unei explozii. S-a stabilit anterior că explozia a avut loc în urma unui atac al unei drone kamikaze, al cărei zbor a fost înregistrat din direcția Podului Klevernâi”, noteză Știrile Transnistriei, agenția de la Tiraspol, pe Telegram.

Transnistrenii susțin că dronele au fost lansate din direcția Ucrainei. Un elicopter ar fi luat foc. Nimeni nu a fost rănit.

Reacția Guvernului de la Chișinău: ”Tehnica militară din imagini nu funcționează de câțiva ani”

”Biroul de Reintegrare a luat legătura cu celelalte autorități ale statului, iar în urma examinării imaginilor video și din schimbul de informații, comunicăm că incidentul în cauză este o tentativă de a provoca frică și panică în regiune. Tehnica militară din imagini nu funcționează de câțiva ani.

Autoritățile de la Chișinău, aflate în contact cu partea ucraineană, nu confirmă vreun atac asupra regiunii transnistrene”, a transmis Biroul de Reintegrare din Chișinău.

Incidentul a avut loc duminică, în a treia zi în care Rusia organizează alegeri prezidențiale.

Tiraspolul a deschis șase secții de votare fără acordul autorităților moldovene.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE