Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Povestea mimului din Sibiu care a fost interzis în centrul istoric: ”E o decizie luată cu cinism exagerat”

De peste 15 ani, Toni Văruți i-a încântat pe sibieni și pe turiști cu personajul Charlot, în zona pietonală din centrul istoric. Dar ultima sa cerere la primăria din Sibiu a primit un răspuns care l-a revoltat.

Spectacolul stradal a fost relocat în zona bulevardului Mihai Viteazu, care începe la 2 kilometri de centrul istoric. Artistul spune că va refuza să se mute de pe trotuar, într-o zonă comercială, fără turiști.

Artistul spune că a avut reprezentații stradale peste tot în Europa și întotdeauna a primit autorizație pentru zona centrală.

Între timp, peste 1300 de persoane au semnat o petiție online prin care cer ca artistul să se întoarcă în zona istorică a orașului.

”Părerea mea e că faptul ca m-au mutat e doar o dorință de a descuraja prezența mea la Sibiu. Nu cred ca domnul de la primărie se așteaptă ca eu să mă duc să performez numărul în cartierul ăsta, nu e posibil. Numărul meu e pentru turiștii care vin să se relaxeze, nu pentru oamenii care se duc să își facă piața.

E o decizie luată cu cinism exagerat, e evident o decizie luată ca să mă umilească, nu poți să trimiți un artist stradal undeva la periferia unui oraș nu mi s-a întâmplat asta în niciun oraș din Europa”, a declarat mimul.

Reacția Primăriei

”În acea perioadă au fost alte cereri din partea unor artiști stradali, iar pe strada Nicolae Bălcescu funcționează foarte multe terase pe domeniul public - spațiul public trebuie organizat. Trebuie să se circule, există spațiul comercial, dar și artistic.

Noi am încercat să aducem actul cultural aproape de public, și în cartiere, cât mai aproape de cetățean să se bucure de aceste momente.”, este punctul de vedere al Primăriei Sibiu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE