Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Social media, rampă de lansare pentru tineri talentați. Cum au ajuns adolescenții la milioane de urmăritori

Social media este despre trenduri, dar partea și mai frumoasă a acestui fenomen, atunci când este înțeles și utilizat fără abuzuri, e că, de multe ori, se transformă în rampă de lansare pentru poveștile de succes ale unor oameni simpli.  Altfel, tineri talentați,  înzestrați cu un gram de noroc și multă, multă inspirație.

O puștoaică de 18 ani, din Statele Unite, este prima persoană de pe glob care a strâns 100 de milioane de urmăritori pe Tik Tok.  Rețeta de succes: dansul, ceva normal la vârsta ei, de altfel.

Charlie D’Amelio, a doua cea mai urmărită persoană de pe Tik Tok

De profesie, chiar dansatoare, Charlie D’Amelio s-a apucat, pur și simplu, să se filmeze în exercițiul funcțiunii având drept fundal cele mai cunoscute piese ale momentului.

Era iulie 2019 când a urcat un tutorial cu mișcări pe Tik Tok. Un duet alături de un utilizator. A fugit la curs, iar când a terminat, s-a trezit cu peste 2.000 de urmăritori. A doua zi a făcut suta de mii de fani. Și nu s-a mai oprit.

La doar șapte luni după postarea tutorialului, Charlie atingea borna de 50 de milioane de urmăritori. Iar în noiembie 2020, bătea suta de mlioane.

Aproape doi ani a fost cea mai urmărită persoană de pe platformă. În viețile tuturor a apărut, însă, Khaby Lame, despre care am făcut un întreg episod – urmărește-l pe YouTube! El este regele actual al entertainmentului din Social Media.

Cât despre Charlie... succesul a luat-o pe nepregătite, dar a știut să îl gestioneze. Si-a făcut și cont de Youtube unde are aproape 10 milioane de urmăritori și pentru că, „mulți dintre ei au întrebat-o” a decis să producă și propriul reality-show, un fel de „Keeping Up with the Kardashians”, varianta Social.  

Bella Poarch mimează versurile pieselor celebre și stânge milioane deaprecieri

Iar Charlie nu este singura care a cunoscut succesul peste noapte. Bella Poarch, o filipineză care a s-a înrolat în armata americană are o poveste similară. Are al treilea cel urmărit video din istoria TikTok: are 690 de milioane de vizualizări și 58 milioane de likeuri - mimează versurile unei melodii, M to the B.

La fel ca în cazul lui Khaby Lame, pe Bella a ajutat-o pandemia.  Vrând-nevrând, toată lumea stătea cu nasul în telefoane. Așa se face că, în numai câteva luni de la postarea videoului, filipineza a devenit, și ea, una dintre cele mai urmărite persoane din lume.

Iar Bella, care are 25 de ani, nu s-a oprit aici. A lansat un single, anul trecut, iar în prezent se laudă cu 90 de milioane de urmăritori pe TikTok și 6 pe Youtube.

Suedezul PewDiePie, cel mai urmărit creator de conținut de pe Youtube

Apropo de YouTube: cel mai urmărit de pe paltformă este suedezul PewDiePie, cu 111 milioane de abonați.  În mare, canalul său este despre gaming, dar din când în când, între două momente de rage, PewDiePie – pe care îl cheamă, de fapt, Felix Kjellberg -  mai scapă și conținut de travel ori lifestyle.

Aici, făcea, la un moment dat, echipă bună cu soția sa Marzia – sau CutiePie. De care a și divorțat, vreo câteva săptămâni, cum altfel, decât explicând totul într-un video.

Spre deosebire de fetele de pe Tik Tok, care au ajuns rapid la faimă, Felix a postat constant, încă din 2010 și a strâns urmăritorii pe parcurs. În 2016, revista “Times” l-a inclus în topul 100 al celor mai influenți oameni din lume.

Pe scurt, e despre șansă și dezinvoltură. Nu există rețetă fixă a succesului, iar începutul nu poate fi altul decât publicarea constantă  de conținut.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE