Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

PNL e de acord cu asumarea răspunderii Guvernului. Ciucă: Susținem menținerea actualei cote la TVA

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a anunțat, luni că liberalii au decis în forul de conducere al partidului să susțină angajarea răspunderii Guvernului asupra măsurilor de reducere a cheltuielilor și a măsurilor fiscale. De asemenea, parlamentarii PNL care nu vor susține acest demers și vor vota moțiunea de cenzură ”vor suferi sancțiuni”, a avertizat fostul premier.

De asemenea, Ciucă a reamintit că PNL susține menținerea actualei cote de TVA și a cotei unice de impozitare.

”Am avut discuții la nivelul liderilor PNL și am prezentat cât se poate de clar care sunt elementele fundamentale pe care PNL le-a susținut și continuă să le susțină pentru angajarea acestei răspunderi.

Elementele fundamentale sunt trei la număr și anume: reducerea cheltuielilor bugetare, acela al angajării răspunderii guvernamentale pe măsurile de reducere a cheltuielilor și măsurile fiscale.

Complementar la acestea, în detaliu, PNL a susținut și continuă să susțină menținerea cotei unice de impozitare. Va continua să susțină întreprinzătorii privați, mediul economic, tot ceea ce înseamnă investiții în România prin menținerea cotei de impozitare la dividende la 8%.

De asemenea, PNL susține menținerea actualei cote la TVA și complementar susținem ca la nivelul întregii structuri guvernamentale să fie identificate acele măsuri prin care marile companii să plătească impozit pe profitul pe care-l realizează în țara noastră”, a anunțat Nicolae Ciucă.

Fostul premier a precizat că PNL susține ca ”la nivelul profesiilor liberale și a PFA-urilor să se impună un plafon pentru CASS”.

”Aceste măsuri le-am discutat cu toți cei au cunoaștere în domeniul economic și fiscal-bugetar. E cât se poate de clar că dincolo de aceste măsuri avem de un alt pachet prin care să susținem măsuri de investiții, măsuri de creștere economică în țara noastră.

În felul acesta, am discutat. Sunt trei linii pe care putem să le abordăm; este vorba despre facilități fiscale, facilități pentru utilități și ajutor de stat personalizat pentru investițiile care depășesc suma de 50 de milioane de euro”, a precizat Ciucă.

Ciucă: ”Avem nevoie de fonduri ca să putem să susținem plata pensiilor și a salariilor”

”În momentul de față, avem nevoie ca prin aceste colectări la buget și reducerea cheltuielilor să putem să asigurăm banii necesari pentru cofinanțarea proiectelor care sunt deja în derulare; proiecte de dezvoltarea rețelelor de gaze, de apă, de canal, infrastructură rutieră și tot ce ține de procesul de modernizare a României.

Avem nevoie de fonduri ca să putem să susținem plata pensiilor și a salariilor. Am avut o discuție pe care am agreat-o și este tranșată la nivelul coaliției împreună cu premierul Marcel Ciolacu.

Toate aceste măsuri nu trebuie să afecteze în vreun fel veniturile populației”, a mai spus fostul premier liberal.

De asemenea, Ciucă a reamintit că va exista o întâlnire la nivelul coaliției de guvernare pentru a fi stabilite în detaliu toate măsurile aflate în dezbatere.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE