Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la finalul anului

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că plafonarea tarifelor RCA va fi prelungită până pe 31 decembrie 2023.

”Este o decizie justificată, fiindcă actuala plafonare a tarifelor RCA expiră pe 10 octombrie", a precizat premierul, la începutul şedinţei Executivului.

Marcel Ciolacu a menţionat că, dacă nu va fi luată această măsură, tarifele vor creşte în perioada sărbătorilor de iarnă.

"Dacă nu continuăm plafonarea, vor creşte tarifele în cea mai nepotrivită perioadă, aceea a sărbătorilor de iarnă", a adăugat premierul.

Propunerea de prelungire a plafonării traifelor RCA a fost făcută de Autoritatea pentru Supraveghere Financiară, în luna septembrie. ”Consiliul ASF a aprobat un proiect de prelungire a Hotărârii de Guvern care stabileşte tarifele maximale pe care societăţile de asigurări le vor practica, adică cele de la sfârşitul lunii februarie 2023. Propunerea noastră este de a prelungi această HG până la data de 31 decembrie. Nu există modificări, avem o simplă propunere de prelungire a HG, este un proiect pe care noi l-am înaintat Ministerului de Finanţe”, a declarat Valentin Ionescu, director general al Direcţiei Generale Asigurări, ASF, potrivit Agerpres.

În luna aprilie, Guvernul aprobase înghețarea tarifelor RCA la nivelul din februarie 2023, pentru ”a proteja interesele asiguraților și stabilitatea funcționării acestei piețe în România”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE