Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pisicile din Cipru vor primi tratament pentru COVID. Mii de feline au murit din cauza unei mutații

Pisicile din Cipru vor primi medicamente pentru tratarea coronavisului la oameni. Decizia vine după ce mii de feline s-au îmbolnăvit și au murit din cauza unei mutații a virusului începând din ianuarie 2023. Guvernul cipriot a decis să permită folosirea rezervelor de medicamente împotriva COVID-19 pentru tratarea pisicilor.

În urma unei recomandări făcute de Ministerul Agriculturii, Guvernul din Nicosia a autorizat folosirea acestor medicamente.

Care este infecția cauzată de COVID-19 la pisici

Peritonita infecţioasă felină (PIF) este provocată de o tulpină a noului coronavirus și nu este transmisibilă la oameni. Cu toate acestea, a făcut ravagii în rândul populaţiei de pisici din Cipru.

"Stocurile de medicamente care au fost utilizate pentru tratarea cazurilor de coronavirus uman şi care nu mai sunt acum utilizate pot fi puse la dispoziţia" felinelor bolnave, a anunţat Guvernul cipriot într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Sub formă de pastile anti-COVID-19, medicamentele vor fi furnizate de serviciile veterinare.

Asociaţiile pentru protecţia animalelor din Cipru îndeamnă de mai multe luni Guvernul local să ia măsuri pentru stoparea epidemiei.

Potrivit specialiştilor în domeniu, în Cipru ar exista puţin mai mult de un milion de pisici, iar cele mai multe dintre ele sunt animale fără stăpân. În Cipru, domesticirea pisicilor datează din urmă cu peste 9.000 de ani, scheletul unei astfel de feline fiind descoperit alături de rămăşiţe umane într-un mormânt.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE