Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vacanță cu cel mai bun prieten al omului. Peste 100 de hoteluri de pe litoralul românesc acceptă și animale de companie

Hotelurile pet friendly de pe litoralul românesc sunt tot mai căutate de iubitorii de animale. Acum sunt peste 100 în toate stațiunile de la noi și acceptă câini, pisici, papagali, hamsteri sau chiar reptile. Animalele de talie mică beneficiază de gratuitate. În unele unități de cazare primesc chiar și gustări din partea gazdelor.

Stăpânii recunosc că în planificarea concediului nu caută decât hotelurile pet friendly.

Stăpâna unui cățel: De multe ori am renunțat la hotel, tocmai din cauză că nu acceptau să ne primească cu Riky, așa că am renunțat.

100 de hoteluri de 2,3 sau 4 stele din Mamaia, Năvodari, Eforie, Jupiter, Olimp, Saturn sau Cap Aurora acceptă și animalele de companie.

Dana Boerescu, manager hotel: Cu preponderență, turiștii noștri vin însoțiți de cățeluși sau pisicuțe de talie mai mică sau mai mare. Mai neobișnuit a fost momentul în care au venit și cu papagali, un bol cu peștișori și cel mai neobișnuit a fost momentul în care un turist a venit însoțit de o iguană.

Animalele de companie de talie mică au cazarea gratuită, iar pentru cele de talie mare se percepe o taxă de 100 de lei pe zi.

Stăpâna lui Tor, un mini doberman, recunoaște că pentru a-și putea lua cel mai buni prieten în vacanță a fost nevoie să își facă rezervarea cu multe luni înainte.

Turistă: Sincer am căutat, că nu poți să te duci chiar oriunde. Chiar am căutat, am sunat la multe hoteluri.

Și stăpânii cățelușei Maia recunosc că nu ar putea veni în vacanță fără ea.

Jurnalist: Ce criterii aveți pentru hotel?

Turiști: Să mă primească cu cățelul, pentru că altfel nu intrăm. Fără ea nu se poate, de aceea venim aici la acest hotel.

Sebastian Puznava, manager hotel: Bineînțeles că sunt turiști care caută special acest tip de serviciu, vin cu animăluțele după dumnealor și vor să se cazeze cu ele.

Sunt însă și hoteluri care au renunțat să mai accepte animale de companie la cazare.

Gabriela Marin, manager hotel: Lătrau sau, pur și simplu, când treceau pe lângă ei, atunci îi speriau. Nu ni s-a întâmplat să-i muște. Nu-i ataca, dar când simțeau la picior o blană, mulți se speriau și am avut reclamații. Sunt și avantaje și dezavantaje, pentru că aveam clienți fideli care veneau cu animale și pe o parte dintre ei i-am pierdut și avantaje că nu mai avem reclamații de la cei care nu suportau animalele de companie.

În total, în stațiuni sunt 105 unități de cazare pet friendly, cele mai multe în Mamaia și Eforie Nord.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE