Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Activiștii pentru drepturile animalelor îi cer papei Francisc să condamne coridele: „Tăcerea este violenţă”

Activişti pentru drepturile animalelor s-au strâns lângă Vatican vineri ca să tragă un semnal de alarmă. Ei au purtat pelerine roşii şi coarne false și i-au cerut papei Francisc să condamne coridele, potrivit Reuters.

Activiștii pentru drepturile animalelor consideră că aceste coride sunt o practică barbară pentru că, de obicei, taurii sunt uciși cu sabia de către matadori. Pe de altă parte, susținătorii ei nu văd de ce ar trebui să fie înlăturată o astfel de tradiție atât de veche.

„Biserica Catolică: Tăcerea este violenţă! Denunţă coridele”, a fost scris pe un banner purtat de activiştii pentru drepturile animalelor.

Întrucât luptele cu tauri „se desfăşoară adesea în onoarea sfinţilor catolici sau în timpul sfintelor sărbători creştine, Biserica Catolică poate şi trebuie să contribuie la încetarea acestui abuz prin condamnarea publică a torturării taurului în numele religiei”, a declarat grupul PETA într-un comunicat, potrivit Agerpres.

„Îi cerem suveranului pontif, papei, ca reprezentant al Bisericii Romano-Catolice, să condamne public, să denunţe tortura la care sunt supuşi taurii în timpul coridei”, a declarat Patrizia Re, un purtător de cuvânt al PETA Italia, pentru Reuters.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE