Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum să ai grijă de animalul de companie pe timp de caniculă

Din cauza valului de căldură care a lovit Europa, stăpânii ar trebui să-și ajusteze unele obiceiuri pentru a-și proteja animalele. La fel ca noi, câinii, pisicile și alte animale de companie pot suferi de insolație, așa că hidratarea și ferirea de soare sunt esențiale.

"Nu trebuie să vă plimbați câinii pe această căldură. Nu merită riscul de a-i scoate afară", spune Rebecca Verne, managerul pentru bunăstare de la Battersea Dogs and Cats Home, potrivit euronews.com.

Ce putem face pentru a avea grijă de animale pe timp de caniculă

  • Pregătiți bunătăți reci – puteți pune cuburi de gheață în bolul cu apă sau să pregătoți gustări congelate.
  • Plimbați câinii dimineața (dacă este cazul), în mod ideal în zone umbroase cu access la iazuri sau râuri.

Mult mai mulți câini fac insolație în timpul plimbărilor în zilele de caniculă decât în timp ce sunt blocați în mașini fierbinți.

Este posibil ca unii câini, în special rasele cunoscute pentru energia și rezistența lor, să nu-și autoregleze exercițiile fizice pe timp de caniculă. Prin urmare, este important ca stăpânii să impună pauze pentru a evita insolația, recomandă Sophie Mae, fondatoarea serviciului de plimbare a câinilor și de îngrijire a animalelor de companie Furends, cu sediul în Southampton.

Dacă vă simțiți nesigur, atingeți trotuarul cu mâna: dacă este prea cald pentru dumneavoastră, cu siguranță este prea cald și pentru lăbuțele câinelui dumneavoastră.

  • Nu radeți blana animalului de companie - S-ar putea să fiți tentat să radeți blana animalului dumneavoastră de companie pentru a-l menține răcoros, dar acest lucru îl poate expune uneori la riscul de arsuri solare și poate interfera cu capacitatea sa naturală de a-și regla temperatura corpului.
  • Folosiți veste de răcire sau prosoape umede pentru animalul dumneavoastră. Atenție însă, înfășurarea unui câine într-un prosop umed pentru perioade lungi de timp poate acționa ca o izolație, ceea ce poate fi în detrimentul capacității câinelui de a-și regla temperatura corpului.
  • Atenție la pisicile care se pot ascunde sub mașini pentru a se răcori.
  • Aveți grijă la semnalele de discomfort pe care le dau animalele dumneavoastră, iar, în caz de nevoie, apelați la un medic veterinar.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE