Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Peste două kilograme de droguri, capturate în Mamaia Nord. Potrivit polițiștilor, acestea urmau să fie vândute în cluburi și la festivaluri

Poliția a confiscat 2,5 kilograme de droguri pe litoral. Acestea ar fi fost pregătite pentru consumatorii care au ajuns în acest weekend la mare. Oamenii legii au descoperit cantități impresionante de stupefiante în apartamentul închiriat de un cetățean străin, dar și în mașina acestuia.

Peste 100 de persoane au fost prinse cu droguri

Trei cetățeni străini au fost audiați pentru trafic de droguri de risc şi mare risc, iar unul dintre ei a fost prins în flagrant în timp ce vindea substanțe interzise. Acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. O parte din droguri au fost descoperite în portbagajul mașinii sale, iar câteva pungi cu stupefiante au fost ascunse într-o boxă de mari dimensiuni și în spatele unui tablou dintr-un dormitor. Substanțele erau gata porționate, pentru a fi vândute clienților, spun anchetatorii.

”Au fost descoperite peste două kg de droguri de mare risc, 9.000 de euro, 170 de lire sterline, 11.300 de lei, un cântar de mare precizie, două telefoane mobile și un autoturism. Drogurile ar fi urmat să fie vândute în cluburile din stațiunea Mamaia și participanților festivalului care se desfășoară în această persoană,” a declarat Olimpia Ploaie, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

Controalele au fost înăsprite la Marea Neagră, unde s-au organizat și două festivaluri de muzică cu ocazia vacanței de 1 mai. Polițiștii au patrulat cu câini special antrenați să detecteze droguri.

Până acum, peste 100 de persoane au fost prinse cu droguri asupra lor. Ministerul de Interne a capturat anul acesta o cantitate de trei ori mai mare de droguri față de aceeași perioadă a anului trecut. Combaterea traficului și consumului de droguri a intrat în atenția Poliției după ce anul trecut doi tineri au murit de supradoză. Aceștia au participat la un festival de muzică electronică din București.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE