Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Saga Festival, bilanț tragic. Cel puțin un tânăr decedat, în urma consumului de droguri. Zeci de dosare penale deschise

Publicat de: Sabina Coman

UPDATE: Potrivit Fiorellei Mitoiu, medic-șef UPU la "Spitalul Sf. Pantelimon" din Capitală, tânărul a fost adus în noaptea de vineri spre sâmbătă, în stop cardio-respirator. Decesul a fost declarat la ora 4 dimineața. Rezultatele analizelor toxicologice rapide arată că în organismul tânărului erau prezente ecstasy și metamfetamină. Și IML confirmă decesul prin directorul George Curcă.

Medicul Fiorella Mitoiu mai precizează că, la "Sf. Pantelimon", au venit cel puțin zece persoane cu probleme similare, direct de la festival.

Informația inițială era că doi tineri ar fi murit în urma consumului de substanțe interzise, în cadrul Saga.


Într-un comunicat de presă, organizatorii precizează, printre altele:

SAGA Festival este complet împotriva consumului de substanțe interzise și are zero toleranță pentru posesia lor și un comportament de acest gen. În ceea ce privește evenimentele regretabile de vineri seară, menționăm faptul că echipajele SMURD si Ambulanța au acționat rapid pentru a le oferi primul ajutor persoanelor în nevoie, la fața locului și transport de urgență la spital. SAGA Festival este despre muzică, despre întâlnirea cu prietenii, despre siguranță participanților și informarea acestora, de aceea face încă o dată apel către festivalieri să se bucure de experiență unui astfel de eveniment fără stimulente care le pot pune viață în pericol și fără orice altfel de excese care pot dauna sănătății și integrității fizice și morale

Anchetă penală după Saga Festival

Alte câteva zeci de participanți la Saga s-au ales cu dosare penale pentru trafic sau consum de droguri. 77, mai precis. La finalul festivalului, jandarmii au aplicat șapte sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 7.000 de lei. Printre altele, și pentru portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, potrivit Agerpres.

Ultima seară de festival

În ultima seară de festival, tinerii au ignorat ploaia și s-au bucurat de muzică. Cu sau fără pelerine, au dansat și au cântat până au răgușit.

„Ne bucurăm că și în România avem un festival așa de super mare și atmosfera este incendiară. Da, mai am, vreau să dau totul din mine, am rămas și fără voce”, a precizat un participant.

DJ-ul olandez Fedde Le Grand, impresionat de atmosfera de la Saga

Într-un interviu exclusiv pentru Euronews România, DJ-ul Fedde le Grand a spus care este principalul motiv pentru care revine de fiecare dată în țara noastră.

„Oamenii sunt de deschiși la minte. Nu numai pentru mine, dar pentru toți artiștii este pur și simplu uimitor”, a precizat le Grand.

Nelipsit de la festivalurile din România, DJ-ul Salvatore Ganacci a făcut din nou atmosferă după ce a pus în setul său o manea așa cum a făcut și la Neversea. Cei prezenți la festivalul Saga cunoșteau versurile cunoscutei piese, după cum reiese din imaginile răspândite rapid pe rețelele de socializare.

La festival au fost și tineri de peste hotare care au aflat de festival de pe internet.

„Ne-a plăcut, anul viitor ne vom întoarce aici. Muzică bună, atmosferă bună. Foarte frumos”, a spus un băiat din Belgia.

„Probabil că am nevoie de vreo două zile să-mi revin”, a precizat un altul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE