Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Distracție la mare, pornită cu zeci de dosare penale pentru posesie de droguri

Polițiștii din Constanța au descoperit substanțe interzise la 22 de persoane care participau la un festival de muzică electronică din nordul stațiunii Mamaia. Ei au fost urcați în dube și duși la audieri. La malul mării, forțele de ordine au fost suplimentate în această perioadă  pentru a combate actele ilegale.

Zeci de mii de turişti sunt aşteptaţi în minivacanţa de 1 Mai la festivalurile "Beach, Please", "Sunwaves", "Grill Fest", organizate la Costineşti, Mamaia şi Constanţa.

Ce le recomandă polițiștii turiștilor

”Jandarmii din cadrul grupării mobile Constanța au depistat 22 de persoane care dețineau asupra lor substanțe interzise. Sfatul nostru pentru cei care vin să petreacă la asemenea evenimente este să nu consume droguri pentru că își distrug sănătatea și viața. să se distreze, să ii respecte pe ceilalți, dar de asemenea, să respecte și normele de conviețuire socială,” a spus Constantin Murariu, ofiţer specialist în Misiuni de Ordine Publică.

”Recomandăm tuturor să nu consume alcool în exces sau substanțe psihoactive, să manifeste prudență în relația cu alte persoane necunoscute, să nu consume băuturi din sticle desfăcute, să supravegheze prepararea băuturilor solicitate și să nu dea curs  conflictelor spontane,” a explicat Nicolae George, comisar șef.

Polițiștii și jandarmii vor continua să-i verifice pe cei care participă la festivalurile de pe litoral și în zilele următoare.

Traficul de substanțe interzise se pedepsește cu închisoare între 3 și 15 ani în funcție de cantitate, dar și de tipul de drog deținut. 

Litoralul românesc, pol al distracției

Startul petrecerilor a fost dat în stațiunea Costinești, unde zeci de mii de tineri și-au dat întâlnire la unul dintre cele mai așteptate festivaluri. Afară nu au fost mai mult de opt grade Celsius, însă turiștii au încins atmosfera prin dans. Liniștea s-a așternut abia în zori, când petrecăreții au luat o pauză pentru a-și reîncărca bateriile.

”Am venit ieri, stau toate zilele de festival. Atmosfera este una foarte frumoasă, văd că toata lumea se distrează,” a spus un bărbat.

Dacă grătaragiii încing petrecerea numai pe 1 mai, iubitorii de festivaluri au apăsat butonul de start joi seară, iar unii dintre ei o să tragă cortina abia pe 3 mai. P

Nordul stațiunii Mamaia este polul distracției. La Sunwaves au venit aproape 30 de mii de turiști, mulți dintre ei străini. Inclusiv petrecăreți de peste ocean și-au cumpărat vacanțe în România pentru festivalul de muzică electronică.

În acest moment, hotelurile, pensiunile și apartamentele de închiriat din Constanța, Mamaia și Vama Veche sunt ocupate în proporție de 96%.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE