Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Peste 3.000 de joburi la stat, scoase în piață. Aproape 1.900 de locuri de muncă au fost postate de instituţii locale din țară

Peste 3000 de joburi la stat au fost scoase în piață în luna martie. Anunțurile de angajare au fost la fel de multe cât cele pentru primele două luni ale acestui an, la un loc. 90% dintre acestea au fost pentru funcții de execuție, mare parte din ele în București și Cluj.

Instituțiile locale din țară au postat aproape 1900 de locuri de muncă. Vorbim de peste 400 de primării și aproximativ 300 de instituții județene. Guvernul și ministerele au avut cel mai mic număr de poziții vacante scoase la concurs în luna martie.

Cele mai multe locuri de muncă vacante, respectiv 500, aparțin instituțiilor de stat din București. Clujul ocupă a doua poziție în clasament, cu puțin peste 200 de oferte. Urmează Timiș, Constanța, Iași, Ilfov și Argeș. Toate cu peste 100 de posturi scoase în piață.

Pozițiile pentru care s-au căutat cei mai mulți candidați au fost de îngrijitor, medic, muncitor calificat, asistent medical și referent de specialitate.

În timp ce pe parcursul lunii martie angajatorii din sistemul public au avut puțin peste 3.000 de joburi vacante postate pe plafroma de recrutare online, în mediul privat, numărul de joburi postate de angajatori pentru același interval de referință, a fost de aproape 33.000.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE