Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pelé va fi înmormântat marți. Sicriul va ajunge și pe stadionul echipei Santos, unde fostul fotbalist a jucat cea mai mare parte a carierei

Fostul fotbalist Pelé, care a murit joi, la vârsta de 82 de ani, va fi înmormântat marți. Fanii își pot lua rămas bun luni și marți, când sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Pelé va fi depus pe terenul stadionul echipei Santos, pe care acesta a jucat unele dintre cele mai bune meciuri ale carierei sale, relatează Associated Press.

Santos, clubul la care Pelé a jucat în Brazilia, a precizat într-un comunicat că publicul va putea să îi aducă un ultim omagiu pe stadionul Vila Belmiro, în afara orașului Sao Paulo.

Echipa a declarat că sicriul care îl poartă pe triplul campion mondial va părăsi luni dimineață devreme spitalul Albert Einstein din Sao Paulo și va fi așezat în cercul central al terenului.

Vizitele vor începe luni la ora 10.00 și se vor încheia a doua zi la aceeași oră.

Sicriul lui Pelé va fi purtat pe străzile din Santos și va trece prin fața casei mamei sale, Celeste, în vârstă de 100 de ani. Rapoarte recente din presa braziliană spun că mama lui Pelé nu se poate ridica din pat și nu este lucidă.

Înmormântarea va avea loc la Memorial Necrópole Ecumênica, un cimitir din Santos. Doar familia va fi prezentă.

Pelé are o casă în Santos, unde a trăit cea mai mare parte a vieții sale. El și-a petrecut ultimii ani în orașul Guarujá.

Pelé era internat de o lună

Lui Pelé i-a fost extirpată o tumoare la colon în septembrie 2021. Nici familia sa, nici spitalul nu au spus dacă aceasta s-a extins la alte organe. El s-a întors la spitalul Albert Einstein pe 29 noiembrie cu COVID-19 și o infecție respiratorie.

Săptămâna trecută, spitalul a spus într-un comunicat că cancerul său a avansat.

Pelé a condus Brazilia la câștigarea Cupei Mondiale în 1958, 1962 și 1970 și rămâne unul dintre cei mai buni marcatori din toate timpurile ai echipei, cu 77 de goluri. Neymar a egalat recordul lui Pelé în timpul Cupei Mondiale din acest an din Qatar.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE