Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Dembroschi, cel mai bun român din meciul cu Brazilia (1970): „Pelé, jucătorul senzațional care scotea goluri din orice fază”

Emeric Dembroschi, unul dintre puținii fotbaliști români care a jucat împotriva lui Pele, și-a exprimat regretul după ce a aflat despre decesul legendei fotbalului brazilian. În direct la Euronews România, Dembroschi, fost jucător al selecționatei României, a vorbit despre momentul în care l-a întâlnit în teren pe legendarul Pele „un jucător extraordinar de talentat, de rafinat, cu calități extraordinare”.

România se poate lăuda cu șansa de a fi întâlnit, la Mondial, două dintre cele mai mari echipe din istoria acestui sport. Emeric Dembroschi a jucat împotriva Braziliei lui Pele, la Campionatul Mondial de Fotbal din Mexic, 1970.

Emeric Dembroschi, despre Pele: „A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști ai lumii”

„Vreau să spun condoleanțe. A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști ai lumii, poate cel mai mare. Pe vremuri a fost cel mai mare”, a declarat Emeric Dembroschi, în direct la Euronews România.

Emeric Dembroschi, sau „Dembo“, aşa cum a fost poreclit, a fost desemnat cel mai bun jucător din echipa naţională de fotbal a României la Mondialul din 1970. În vârstă de 77 de ani, Dembroschi a avut șansa de a-l întâlni pe Pele, legenda fotbalului brazilian.

„Am jucat contra lui, am stat cu el la hotel în 1959 în Copacabana, în Rio de Janeiro.

Am vorbit cu el de mai multe ori. Am jucat contra lui. Era un băiat senzațional în afara terenului. În teren era mai obraznic. Tocmai de aceea a fost și foarte talentat”, a precizat Dembroschi.

Emeric Dembroschi, despre momentul în care a jucat împotriva lui Pele: ,,Ne-a dat două goluri foarte repede”

Considerat cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, Pele a întâlnit selecționata României din care a făcut parte și Dembroschi.

„Ne-a dat două goluri foarte repede. Am dat și noi un gol prin Dumitrache, apoi a fost 3-1. Am dat și eu un gol. 3-2 s-a terminat. A fost un meci frumos, un meci în care dacă eram mai inspirați, dacă mai cu experiență internațională, puteam să facem și un meci nul cu ei.

Pele a fost jucătorul senzațional care scotea goluri din orice fază dacă reușea. Problema lui a fost Dumitru. Îl ținea foarte bine”, a rememorat Dembroschi partida cu Brazilia lui Pele.

Fostul mare fotbalist brazilian Pele a murit, joi, a vârsta de 82 de ani, a anunţat una dintre fiicele sale, Kely Nascimento, citată de AFP.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE