Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Familia lui Pelé, noi precizări despre starea de sănătate a fostului fotbalist: „Infecția a fost cauzată de COVID, decesul nu este iminent”

Două fiice și un nepot ai marelui fotbalist brazilian Pelé au declarat că triplul câștigător al Cupei Mondiale a fost spitalizat de marți pentru a trata o infecție respiratorie agravată de COVID-19. Familia a adăugat că fostul mare fotbalist, în vârstă de 82 de ani, nu se află sub niciun risc iminent de deces, relatează Associated Press.

Kely și Flavia Nascimento și Arthur Arantes do Nascimento au declarat într-un interviu difuzat duminică seară că Pelé, care face și chimioterapie în lupta sa împotriva cancerului, este așteptat să părăsească spitalul Albert Einstein din Sao Paulo după ce se va recupera complet de infecția respiratorie. Nici familia și nici spitalul nu au previziuni în acest sens.

Spitalul a declarat sâmbătă că Pelé răspunde bine la tratamentul pentru infecție și că starea sa de sănătate nu s-a înrăutățit în ultimele 24 de ore. Spitalul nu a făcut duminică nicio declarație cu privire la starea de sănătate a fostului fotbalist.

"Este bolnav, este bătrân. Dar, în acest moment, el se află acolo din cauza infecției pulmonare. Iar când se va simți mai bine, va pleca din nou acasă", a declarat Kely Nascimento pentru TV Globo.

"Nu își ia rămas bun într-un spital în acest moment", a adăugat ea.

Lui Edson Arantes do Nascimento, cunoscut la nivel mondial sub numele de Pelé, i-a fost extirpată o tumoare la colon în septembrie 2021, dar nici familia sa, nici spitalul nu au spus dacă aceasta s-a extins.

Flavia Nascimento a declarat în interviu că Pelé nu a avut încă o remisiune a cancerului de colon, dar că acum își reglează medicația împreună cu medicii pentru a continua să lupte.

"Este foarte nedrept ca oamenii să spună că se află la sfârșitul vieții, în îngrijire paliativă. Băieți, nu este adevărat. Credeți-ne", a spus ea. "El nu este la terapie intensivă, este într-un dormitor obișnuit. El nu este în pericol, este în tratament".

Pelé nu s-ar afla sub îngrijire paliativă

Cotidianul Folha de S.Paulo a relatat sâmbătă că tratamentul pentru cancer al lui Pelé nu funcționează și că medicii au decis să îl plaseze la îngrijiri paliative. Associated Press nu a putut confirma această informație.

Arthur Arantes do Nascimento a declarat că dezbate meciurile de la Cupa Mondială cu Pelé prin telefon, ceea ce, în opinia sa, arată că jucătorul de 82 de ani este pe deplin conștient în spital.

Nepotul lui Pelé a declarat că fostul fotbalist i-a lipsit starul Neymar, accidentat, la ultimele două meciuri ale Braziliei din Qatar - o victorie cu 1-0 împotriva Elveției și o înfrângere a rezervelor cu 1-0 în fața Camerunului, ambele în faza grupelor. Brazilia înfruntă luni Coreea de Sud în 16-imile de finală, iar Neymar ar putea reveni în echipă.

De asemenea, Arthur Arantes do Nascimento a declarat că bunicul său a fost emoționat de omagiile care au curs din întreaga lume în ultimele zile. Începând de sâmbătă, aproximativ o sută de fani ai clubului său de o viață, Santos, au venit pentru un priveghi, rugăciuni și omagii aduse marelui fotbalist. Fanii, jucătorii și antrenorii care participă la Cupa Mondială i-au urat sănătate prin multiple mijloace.

"Văd oameni care îmi spun 'odihnește-te în pace' (pentru Pelé). Într-o zi se va întâmpla, dar nu este astăzi", a declarat Arthur Arantes do Nascimento. "El se va face bine, este o chestiune de timp. El va vedea Brazilia ridicând al șaselea titlu".

Fanii, la bine și la greu pentru Pelé

Fanii lui Pelé au venit în fața spitalului unde acesta este internat. Suporterii au arborat un steag cu imaginea fostului jucător, au aprins lumânări, s-au rugat și au aplaudat.

Cosmo Damiao, fondatorul organizației de susținători Santos: „Am trăit cu regele. Astăzi, fanii echipei Santos, se simt mândri că l-au avut pe regele Pele și îl avem în continuare pe regele Pelé.

Marcos dos Santos, suporter Santos: „Trebuie să spun că Pelé nu este doar de la echipa Santos, Pelé este din toate cluburile, din Brazilia, din lume. Toată lumea ar trebui să-l venereze, să-l respecte. Pentru că fotbalul brazilian este ceea ce este datorită lui, sunt sigur de asta.”

Pelé a ajutat Brazilia să câștige Cupele Mondiale din 1958, 1962 și 1970 și rămâne cel mai bun marcator din toate timpurile al echipei, cu 77 de goluri în 92 de meciuri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE