Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pelé, mesaj din spital după ce a apărut informația că primește îngrijiri paliative: „Sunt puternic şi plin de speranţă”

Marea legendă a fotbalului brazilian, Pelé, se află în stare gravă într-un un spital din Sao Paolo. În vârstă de 82 de ani, fostul fotbalist a fost diagnosticat cu cancer la colon, însă organismul său nu mai răspunde la chimioterapie.

Update: Legendarul fotbalist Pelé, internat marţi în Sao Paulo cu o infecţie respiratorie, a declarat, sâmbătă, că se simte „puternic şi plin de speranţă”.

„Prietenii mei, vreau să vă țin pe toți calmi și pozitivi. Sunt puternic, cu multă speranță și îmi urmez tratamentul ca de obicei. Vreau să mulțumesc întregii echipe medicale și de asistență medicală pentru toată îngrijirea pe care am primit-o.

Am multă credință în Dumnezeu și fiecare mesaj de dragoste pe care îl primesc de la voi, din toată lumea, mă ține plin de energie. Și urmăriți și Brazilia la Cupa Mondială!

Vă multumesc mult pentru tot.”, a declarat Pelé, pe contul de Instagram.

Știrea inițială: ”Pelé” a fost internat în spitalul „Albert Einstein” din Sao Paulo, unde primește tratament cu antibiotice. Edson Arantes do Nascimento primește îngrijiri paliative, după ce chimioterapia nu ar mai fi dat rezultatele așteptate, arată publicația braziliană Folha de S.Paulo.

În condițiile în care chimioterapia a fost suspendată, Pelé este îngrijit pentru a-i fi alinate durerile și dificultățile de respirație.

Pelé se află sub atenta supraveghere a medicilor spitalului „Albert Einstein” din Sao Paulo,

„Răspunsul a fost adecvat, iar pacientul internat într-un salon obișnuit este în stare stabilă, cu o îmbunătățire generală a stării de sănătate”, au precizat vineri reprezentanții spitalului „ Albert Einstein” într-un comunicat, preluat de AP.

Printr-un mesaj publicat joi pe pagina sa de Intragram, Pelé le-a mulțumit fanilor pentru încurajările transmise.

„Prieteni, sunt la spital şi fac controlul meu lunar. Întotdeauna este plăcut să primesc mesaje pozitive. Mulţumesc Qatarului pentru acest omagiu şi tuturor celor care îmi trimit energii pozitive”, a scris Pelé, pe Facebook.

În luptă cu cancerul, Pelé a suferit o intervenție chirurgicală de extirpare a unei tumori la colon în septembrie 2021 și de atunci face chimioterapie.

Nici medicii și nici rudele lui Pelé nu au precizat dacă boala s-a extins și la alte organe. Legendarul fotbalist brazilian face investigații medicale în spital în fiecare lună.

Reprezentanții unității medicale au confirmat vineri că triplul campion mondial a fost nevoit să își modifice medicația pentru chimioterapie.

Pelé, cel mai bun marcator din lume

Fotbalistul Pelé este unul dintre cei mai cunoscuţi sportivi ai tuturor timpurilor. Cu o tehnică de invidiat şi cu 1285 de goluri marcate de-a lungul carierei, brazilianul a fost supranumit "Regele fotbalului". Cariera sa la echipa reprezentativă a Braziliei s-a încheiat în 18 iulie 1971 la a 92-a selecţie, fiind singurul jucător din lume care a câştigat de trei ori Campionatul Mondial (1958, 1962 şi 1970) și este golgheterul all-time al Braziliei cu 77 de goluri în 92 de meciuri.

Pelé este cel mai bun marcator din lume cu 541 de goluri înscrise în meciuri oficiale ale echipelor de club la care a jucat. În total, brazilianul a înscris 1.281 de goluri în 1.363 de meciuri, record mondial consemnat de "Cartea Recordurilor". 1999 a fost anul în care întreaga sa activitate a fost răsplătită cu titluri prestigioase: a fost ales "Fotbalistul secolului" de către câştigătorii "Balonului de Aur" şi "Atletul Secolului" de către Comitetul Internaţional Olimpic, iar revista "Time" l-a înscris în lista celor mai influenţi 100 de oameni ai secolului al XX-lea, conform site-ului oficial al Federaţiei Internaţionale pentru Istoria Fotbalului şi Statistici, iffhs.com, citat de Agerpres.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE