Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reacții după moartea „Regelui fotbalului”, Pelé. Gheorghe Hagi: „A fost un model pentru mine”

Pelé, unul dintre cei mai cunoscuţi sportivi ai tuturor timpurilor, supranumit și "Regele fotbalului" a murit după o luptă îndelungată cu cancerul.Legendarul sportiv era internat de la sfârșitul lunii noiembrie, pentru îngrijiri paliative - tipul de îngrijire pe care o primesc suferinzii aflați în fază terminală a bolii.

Gheorghe Hagi

„O zi tristă pentru fotbalul mondial, care astăzi a pierdut poate cea mai importantă personalitate. A fost un model pentru mine de cum a jucat, a iubit și respectat fotbalul. A fost și va rămâne Unic. Condoleanțe familiei, cu stimă și respect”, a precizat Gheorghe Hagi.

Naționala Braziliei

„CBF (n.r. Federația Braziliană) plânge moartea lui Edson Arantes do Nascimento, Pele. Pele a fost mult mai mult decât cel mai mare sportiv al tuturor timpurilor. Regele nostru a fost cel mai înalt exponent al unui învingător, care nu s-a speriat niciodată în fața dificultăților.
Băiat negru și sărac, Pele ne-a arătat că întotdeauna există o nouă cale. I-a promis tatălui său o Cupă Mondială și ne-a oferit trei, pe lângă faptul că a marcat 95 de goluri în 113 meciuri în tricoul galben. 
Regele ne-a dăruit o nouă Brazilie și nu putem decât să-i mulțumim moștenirii. Mulțumim, Pele. Din 1940 până la eternitate!”
, au declarat reprezentanții echipei naționale de fotbal a Braziliei.

Lionel Messi

„Dumnezeu să te odihnească în pace, Pele”, a spus Lionel Messi.

Cristiano Ronaldo

„Condoleanțele mele cele mai profunte pentru toți din Brazilia și în particular pentru familia domnului Edson Arantes do Nascimento. Un „la revedere” pentru eternul Rege Pele, nu va fi niciodată îndeajuns să exprim durerea pe care o îmbrățișează această lume a fotbalului. O inspirație pentru foarte mulți, o referință de ieri, de azi, mereu va fi! Afecțiunea pe care a arătat-o mereu pentru mine a fost reciprocă în fiecare moment, chiar și de la distanță. Nu va fi niciodată uitat și memoria sa va rămâne cu noi întotdeauna. Odihnește-te în pace, Rege Pele!”, a declarat Cristiano Ronaldo.

Kylian Mbappe

„Regele fotbalului ne-a părăsit, dar moștenirea sa nu va fi niciodată uitată. Condoleanțe, rege!”, a spus Kylian Mbappe.

Neymar

„Înainte de Pele, 10 era doar un număr. Am citit fraza asta undeva, la un moment dat în viață. Dar această propoziție frumoasă este incompletă. Aș spune că înainte de Pele fotbalul era doar un sport. Pele a schimbat totul. A transformat fotbalul în artă, în divertisment. A dat voce săracilor, negrilor și mai ales a dat vizibilitate Braziliei. Fotbalul și Brazilia și-au ridicat statutul datorită regelui. El a plecat, dar magia lui rămâne. Pele este PENTRU TOTDEAUNA!”, a declarat Neymar pe pagina sa de Instagram.

Fabrizio Romano

„Legenda Braziliei, Pele, a murit la 82 de ani, unul dintre cei mai buni jucători din lume care au schimbat jocul. Un om cu un talent de la Dumnezeu, un nume care va rămâne mereu în memorie. Toate gândurile sunt cu familia lui. Condoleanțe, legendă!”, a menționat Fabrizio Romano.

Gary Lineker

„Pele a murit. Cel mai divin fotbalist și mai îmbucurător dintre oameni. A jucat unde puțini au fost aleși. De trei ori a ridicat cel mai mare trofeu în frumosul tricou galben. A plecat de lângă noi, dar va rămâne imortal în ce privește fotbalul. Condoleanțe, Pele”, a spus Gary Lineker.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE