Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Gabi Balint, cel care îi poartă numele lui Pele: „Pentru mine a fost un idol. Pele a fost unic”

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

Gavrilă Pele Balint, botezat după legendarul fotbalist brazilian, a reacționat, joi seara, în direct la Euronews România, după ce a aflat despre moartea celui considerat cel mai bun fotbalist al tuturor timpurilor. Gabi Balint a mărturisit că, pentru el, Pele a fost un „idol” pe care a încercat să-l imite inclusiv în modul în care se bucura la marcarea golurilor.

Gabi Balint a fost component al echipei Steaua București, prima echipă românească de fotbal care a câștigat Cupa Campionilor Europeni (1986) și Supercupa Europei (1987).

Balint a publicat un mesaj emoționant pe pagina sa de Facebook, după moartea legendarului Pele.

„Știu că era grav bolnav, era greu să mai reziste.

Culmea e că ambele fiice mi-au dat azi mesaje de dimineață c-ar fi murit, pentru că erau deja știri pe Internet, dar erau false. Abia acum în seara asta am realizat că s-a întâmplat”, a declarat Gabi Balint, la Euronews România.

Fostul fotbalist, în vârstă de 59 de ani, a povestit, în direct la Euronews România, de ce poartă numele marelui Pele.

„Tatăl meu a fost un mare fan Pele și în momentul în care m-am născut el iubea fotbalul, își dorea să aibă un băiat fotbalist și gândindu-se că o să urmez calea lui - pentru că și tatăl meu a fost fotbalist, că o să ajung departe.

Pentru că în acea perioadă Pele era cel mai bun jucător din lume, mi-a dat acest prenume”, a declarat Gabi Balint, la Euronews România.

Gabi Balint: „Pele a fost cel mai bun jucător din lume. Pentru mine a fost un idol”

„În epoca lui, Pele a fost cel mai bun jucător din lume, singurul cu trei cupe mondiale, un jucător care a jucat doar în Brazilia. Pe final, a fost și în SUA, a jucat puțin.

A fost un jucător enorm, un exemplu pentru toți tinerii fotbaliști în acea perioadă.

Pentru mine a fost un idol. În anii '70, am reușit să-l văd, să văd imagini cu el, atunci le înțelegeam și mai bine. Aveam deja șapte ani și îmi doream să ajung și eu vreodată să fiu atât de mare cum a fost el.

Sigur că Pele a fost unic. E greu și în ziua de azi, Messi și Ronaldo, care au recorduri peste recorduri, cred că totuși sunt în umbra lui.

Pentru mine a fost cel mai mare din toate timpurile”, a mărturisit Balint.

Gabi Balint, despre cum l-a inspirat Pele în cariera sa: „Când marcam un gol, mă bucuram în stilul lui”

„Când marcam un gol, mă bucuram în stilul lui. Săream în aer și loveam aerul cu pumnul. Ăsta era modul lui de a se bucura când înscria câte un gol.

Vâzându-l în câteva imagini, l-am copiat într-un fel. Îmi plăcea să mă bucur cum o făcea el”, a afirmat Gavrilă Pele Balint.

Fostul mare fotbalist brazilian Pele a murit, joi, a vârsta de 82 de ani, a anunţat una dintre fiicele sale, Kely Nascimento, citată de AFP.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE