Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pedeapsa cerută de Parchet pentru Luis Rubiales, după ce a sărutat-o forțat pe Jenni Hermoso

Fostul președinte al Federației Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, ar putea ajunge în spatele gratiilor după cazul sărutului forțat asupra fotbalistei Jenni Hermoso. Concluziile provizorii ale Parchetului au fost trimise de Ministerul public la Tribunalul Național, potrivit publicației Marca.

La șapte luni distanță de la acel incident, Procuratura spaniolă s-a pronunțat și a cerut o pedeapsă de doi ani și jumătate de închisoare pentru Rubiales. Cazul este judecat drept unul de agresiune sexuală, iar pedepsele sunt considerabile în astfel de situații.

Parchetul cere doi ani și jumătate de închisoare pentru Luis Rubiales

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, procurorii cer ca Rubiales să nu mai aibă dreptul de a lucra în domeniul sportiv, pe o anumită perioadă de timp, să fie pus sub supraveghere timp de doi ani, să i se interzică să comunice cu Jenni Hermoso şi să se apropie de ea pe o rază de 200 de metri, timp de patru ani. Această ultimă prevedere a fost deja aplicată provizoriu încă din septembrie 2023.

Incidentul a avut loc pe 20 august 2023, după finala Cupei Mondiale Spania - Anglia 1-0, la fotbal feminin. La festivitatea de premiere, imaginile îl surprind pe Luis Rubiales sărutând-o pe gură pe Jenni Hermoso, fără acordul ei.

Hermoso a spus că a fost sărutată fără consimțământ, ceea ce poate fi considerat o formă de agresiune sexuală și că s-a simțit "victima unei agresiuni" și "clar lipsită de respect". De cealaltă parte, Rubiales a susținut întotdeauna că sărutul a fost un "pupic consensual".

Aceste probleme l-au făcut pe Rubiales să demisioneze din funcția de președinte al Federației Spaniole de Fotbal, iar FIFA l-a suspendat 7 luni inițial, iar apoi, trei ani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE