Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Paturile se epuizează la spitalul din Beijing. Purtător de cuvânt al ministerului chinez de Externe: „Situația COVID-19 este sub control”

Pacienții, majoritatea vârstnici, sunt întinși pe tărgi pe holurile spitalului pentru a primi oxigen în urma ultimului val de infectări de COVID-19 care a lovit capitala Chinei, Beijing.

Paturile s-au epuizat

Spitalul Chuiyangliu din estul orașului era plin de pacienți nou sosiți joi. Până la mijlocul dimineții, paturile s-au epuizat, chiar dacă ambulanțele au continuat să aducă noi pacienți, potrivit AP.

Asistentele și medicii aflați la limită s-au grăbit să preia informații și să trieze cele mai urgente cazuri.

Creșterea numărului de persoane grav bolnave care au nevoie de îngrijiri medicale vine după ce China a renunțat luna trecută la cele mai severe restricții împotriva pandemiei.

După aproape trei ani de blocaje, interdicții de călătorie și închideri de școli, care au afectat puternic economia și au provocat proteste de stradă, China a ridicat restricțiile din politica sa „zero COVID”, într-un moment în care numărul cazurilor era în creștere.

UE încurajează impunerea testării pasagerilor chinezi

De asemenea, această decizie survine în contextul în care Uniunea Europeană a „încurajat ferm” statele membre să impună testarea pasagerilor veniți din China.

În ultima săptămână, țările UE au reacționat cu o varietate de restricții față de călătorii din China, ignorând un angajament anterior de a acționa în mod unitar.

Italia, unde pandemia a făcut pentru prima dată victime grele în Europa la începutul anului 2020, a fost primul stat membru al UE care a impus testele pentru coronavirus pentru pasagerii companiilor aeriene care vin din China, dar Franța și Spania au urmat rapid cu propriile măsuri.

SUA au impus cerința ca toți pasagerii din China să prezinte un rezultat negativ al unui test făcut în ultimele 48 de ore înainte de plecare.

China va lua contramăsuri

China a avertizat că va lua „contramăsuri” dacă astfel de politici vor fi impuse în tot blocul comunitar.

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că este îngrijorat de lipsa de date privind focarele de infecție din partea guvernului chinez.

Purtătorul de cuvânt al ministerului chinez de Externe, Mao Ning, a declarat că Beijingul a „împărtășit în mod constant informații și date cu comunitatea internațională într-un mod deschis și transparent”.

„În prezent, situația COVID-19 din China este sub control”, a mai spus Mao.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE