Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Carantina nu va mai fi obligatorie la intrarea în China. Guvernul elimină ultima restricție majoră din politica „zero COVID”

Publicat de: Oana Stoica

China va pune capăt pe 8 ianuarie carantinei obligatorii la sosirea în ţară, ultima restricţie majoră din cadrul strictei sale politici sanitare denumite „zero COVID”, care a izolat timp de aproape trei ani acest stat asiatic de restul lumii, potrivit Agerpres.

Creștere a numărului de infectări

Noua decizie intervine într-o perioadă în care China se confruntă însă cu o creştere bruscă a numărului de infectări, după renunţarea la majoritatea restricţiilor sanitare la începutul acestei luni.

Din ianuarie, accesul pe teritoriu se va face doar cu un test COVID-19 cu rezultat negativ, realizat înainte cu cel mult 48 de ore. China este singura mare economie a lumii care continua să impună la sosirea pe teritoriul său perioade de carantină ce afectau turismul, deşi durata acestora a fost redusă în ultimele luni.

În prezent, carantina constă în doar cinci zile petrecute la hotel, urmate de trei zile de monitorizare la domiciliu.

COVID-19, o maladie „contagioasă”

Comisia Naţională pentru Sănătate a declarat că nu mai consideră COVID-19 ca o „pneumonie”, ci o maladie „contagioasă” mai puţin periculoasă. Potrivit autorităţilor chineze, această nouă clasificare sanitară nu mai justifică măsurile de carantină.

Comisia Naţională pentru Sănătate a evocat de altfel şi o reluare progresivă a călătoriilor în străinătate pentru cetăţenii chinezi, fără să prezinte însă un calendar al acestei măsuri. Doar deplasările din motive urgente erau până acum permise.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE