Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

China: 320.000 de locuitori ai unui oraş au intrat in lockdown după un singur caz de COVID-19

Publicat de: Oana Stoica

Autorităţile chineze au decis un lockdown de 3 zile pentru toţi cei 320.000 de locuitori ai unui oraş din centrul Chinei, după descoperirea unui singur caz pozitiv de COVID-19, într-o perioadă în care China se confruntă cu o revenire limitată a infecţiilor cu acest coronavirus.

Aproape scutită de un număr mare de infecţii în ultimii doi ani, China a cunoscut începând din această primăvară o creştere a numărului de cazuri în anumite provincii, potrivit Agerpres.

Strategie „zero COVID”

Numărul de infecţii raportate recent nu este foarte mare, însă țara rămâne fidelă strategiei sale „zero COVID”. China continuă să răspundă prin măsuri aspre de lockdown, restricţii de călătorie şi izolarea persoanelor testate pozitiv în centre de carantină.

Pentru a preveni orice transmitere a bolii, oraşul Wugang a anunţat luni, 11 iulie, instituirea a 3 zile de lockdown după descoperirea unui singur caz pozitiv de COVID-19. Potrivit unui anunţ făcut de municipalitate, cei 320.000 de locuitori nu mai au voie să iasă din case până miercuri.

Situat la 750 de kilometri de Beijing, în provincia Henan, oraşul Wugang este un important centru siderurgic.

Conform estimărilor băncii japoneze Nomura, aproape 250 de milioane de chinezi sunt nevoiţi să respecte anumite restricţii şi nu pot călători sau chiar nu au voie să iasă din case. În urmă cu doar o săptămână numărul acestora era de 114 milioane.

La scară naţională, China a anunţat marţi, 12 iulie, 347 de noi cazuri pozitive de COVID-19.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE