Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

China raportează o creștere a numărului decese provocate de coronavirus după renunțarea la politica zero COVID

Bilanțul deceselor provocate de COVID-19 a crescut în Beijing. Capitala Chinei se confruntă cu o înmulțire a numărului de pacienți ce acuză febră, precum și a celui de înmormântări, după relaxarea restricțiilor menite să combată răspândirea virusului, conform Euronews.com.

Beijingul se confruntă cu un nou val de infecții COVID-19. Rudele victimelor și persoane care lucrează în domeniul pompelor funebre au afirmat că în ultima perioadă a crescut numărul deceselor ce au legătură cu noul coronavirus. Oamenii au făcut declarații sub protecția anonimatului, de teama represaliilor, în condițiile în care autoritățile chineze evită să prezinte date exacte referitoare la numărul de infecții.

Comisia națională de sănătate a raportat marți cinci decese în Beijing, iar la nivel național 5.242 de persoane au murit din cauza COVID-19.

Numărul de infecții este relativ mic, însă există temeri c-ar putea crește semnificativ, ca urmare a măsurilor Guvernului de a renunța la politica „zero COVID”. Carantinările și testarea obligatorie au încetinit creșterea economică și au generat proteste împotriva Guvernului.

În condițiile în care oamenii se testează și se tratează acasă, China a anunțat că nu mai poate avea o evidență a noilor cazuri de infecții, motiv pentru care întâmpină dificultăți în a limita răspândirea virusului.

Potrivit estimărilor unor oameni de știință, China ar putea înregistra sute de mii de decese din cauza COVID-19. Unii epidemiologi au avertizat că virusul a ajuns să se înmulțească atât de rapid, încât folosirea testelor PCR ar fi devenit irelevantă pentru depistarea infecțiilor.

Autoritățile chineze încearcă să convingă persoanele în vârstă și populația la risc să se vaccineze. Cu toate acestea, centrele de vaccinare au fost mai mult goale în ultimele zile, iar autoritățile chineze nu ar încerca să folosească presa de stat pentru a convinge populația să se vaccineze anti-COVID.

În timpul pandemiei, China a impus restricții dure prin politica „zero COVID” pentru a raporta cât mai puține cazuri de infectare și decese din cauza COVID-19. Măsurile de carantinare, restricțiile de călătorie, testările și carantinarea obligatorie au exercitat presiuni mari asupra economiei chineze, motiv pentru care autoritățile de la Beijing au decis să renunțe la această strategie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE