Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bruxelles-ul caută o „abordare coordonată” privind explozia de cazuri de Covid în China

Comisia Europeană a convocat o reuniune joi pentru a „discuta (...) posibile măsuri pentru o abordare coordonată” de către statele membre ale UE în ceea ce priveşte explozia de cazuri de Covid în China, relatează AFP, citată de Agerpres.

Noi variante ale virusului

„În lumina situaţiei pandemiei din China”, executivul european va convoca joi dimineaţa o comisie care să reunească reprezentanţi ai ministerelor Sănătăţii din statele membre, a declarat o purtătoare de cuvânt a Comisiei.

Obiectivul este de a „discuta cu statele membre şi cu agenţiile europene (de sănătate) ale UE posibile măsuri pentru o abordare europeană coordonată”, a precizat ea.

După încetarea bruscă în această lună a politicii „zero Covid” în China, care a provocat în ţară un val foarte mare de contaminări, mai multe state din lume sunt îngrijorate de posibilitatea ca din ţara asiatică să se răspândească noi variante ale virusului.

Italia a decis deja miercuri să impună teste obligatorii tuturor călătorilor din China, o măsură luată deja în Japonia şi pe care Statele Unite au adoptat-o de asemenea miercuri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE