Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

SUA au în vedere impunerea unor restricții pentru călătorii care vin din China

Statele Unite iau în considerare impunerea unor restricții de intrare pe teritoriul lor pentru călătorii care vin din China lovită de COVID. Ideea acestor restricții vine în contextul în care China și-a relaxat politica „zero COVID”, într-un moment în care cazurile de infectare la nivelul țării sunt în creștere.

Măsuri pentru protejarea poporului american

Statele Unite „urmăresc datele ştiinţifice şi recomandările experţilor în sănătate publică, se consultă cu partenerii lor şi au în vedere să ia măsuri similare (...) pentru a proteja poporul american”, au declarat aceşti responsabili, sub protecţia anonimatului, potrivit Agerpres.

Responsabilii americani au citat preocupările exprimate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), precum şi măsurile adoptate de Japonia, India şi Malaezia.

China a anunțat că va pune capăt carantinei obligatorii la sosirea în ţară, pe 8 ianuarie. Aceasta era ultima restricţie majoră din cadrul strictei sale politici sanitare, care a izolat timp de aproape trei ani statul asiatic de restul lumii.

Tot din 8 ianuarie, China reia emiterea de paşapoarte pentru cetăţenii săi care călătoresc în străinătate, în scop turistic sau pentru a vizita prieteni ori membri de familie. De asemenea, va acorda din nou unele vize de tranzit pentru călătorii internaţionale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE